< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az Ezerarcú Nő – Tudományos konferencia az ELTE-n a nők helyzetéről

| Mobile | RSS

Az Ezerarcú Nő – Tudományos konferencia az ELTE-n a nők helyzetéről

2013. március 5. | hozzászólás | Közélet

Az ELTE rektorának védnökségével konferenciát rendez az Állam- és Jogelméleti Tanszék a Nemzetközi Nőnap előtt. Az „Ezerarcú Nő” című esemény megemlékezik arról, hogy éppen 100 évvel ezelőtt magyar és külföldi feministák szervezésében zajlott a Nők Budapesti Világkongresszusa.

A március 6-i konferencia egész napos programjában neves hazai szakemberek járják körül a nők – ezen belül a Magyarországon élő nők – szerepét és helyzetét a legkülönfélébb, antropológiai, jogi, vallástörténeti, pszichológiai, szociológiai és számtalan egyéb szempontból.

A nők társadalomban betöltött szerepét nemcsak történeti aspektusban vizsgálják az előadók. Aktuális problémákat feszeget majd a nők oktatásban, munkaerőpiacon, tudományban betöltött mai szerepét boncolgató tudományos igényű értekezés.

Az előadások szüneteiben és a szakmai programok után a résztvevők izgalmas vitákban oszthatják meg egymással személyes tapasztalataikat. A konferencia idején Kürthy Hanna illusztrációiból, valamint az „ezerarcú nőkről” kiállítást is rendeznek és a témához kapcsolódó könyveket vásárolhatnak az érdeklődők, sőt, egy kulturális meglepetés is várja a résztvevőket. A részvétel ingyenes.

A konferencia időpontja és helyszíne: 2013. március 06. szerda 10.00.óra. ELTE ÁJK, Aula Magna. 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. További részletek és program a mellékletben.

Üdvözlettel:
Elek Éva
Mediabrill Kft.

Leave a Reply 325 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: