< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Az adócsalók paradicsoma, vagy az erdei tisztás… részlet a fikciós meséből…

| Mobile | RSS

Az adócsalók paradicsoma, vagy az erdei tisztás… részlet a fikciós meséből…

2013. március 6. | 1 Hozzászólás | Kultúra

A tisztáson gyülekeztek az elégedetlen állatok. Itt beszélték ki magukból a fájdalmat, a kínt, a csendőrség hatalmi visszaéléseit, a hivatal adócsaló tevékenységének homályosításait, a nyalós mézes maci pökhendiségét, iskolázatlanságát… stb.

– Hallottad, kedves teknős barátom?
– Mit?- vált kíváncsivá a hangja.
– Mindenki azt beszéli; – a fa tolvajok védőszentje a pökhendi, nagyképű, hazug mézes maci.
– Ez nem hír.
– Akkor mit nevezel hírnek! –sistergett a kígyó.
– Azt hallottátok… a pamacsfarkú mókus tanyáján több száz mázsa fa van. – s ott dolgoztatja a szaros vízben ugráló kecskebékát, meg a bandzsi szaros szájú görény fiát.
– Hol vette a fát? – kérdezte a topa kacsa. Az erdész sem tudja! Az…hujuj… jajaj.
-A csendőrségnek jelezte már valaki?- visított a vércse.
– Ez mind semmi! – károgott a sánta lábú varjú. Az a szemét, aljas Mekk Elek, az idegkezelt kecske, a barátjával lebontották a belvíztől összeomlott házat éjszaka s a mélynövésű monyának a pótkocsis traktorjával hordták el. – később a gerendákat eladták a feketéknek. A cserepek még mindig ott láthatók.
– Nem mondod! – rémült meg a sün! Azt láttam minap, hogy a megmaradt gerendákat vágta fel a fűrészel. Ám hallottam a verébtől is, a bandzsi szaros száj hordta a keze alá. Ezek egy piszkos adócsalók! A fosm csak úgy ömlik a szaros szájú görényből. Ki van tiltva a boltból a patikából is. Olyan bunkók, ha megállnak, földbe gyökeredzik a lábuk. Karóknak kiválóak! Az idegkezelt kecske védelmét dr. Bubó s a tanácstagok, macikával s a törvény őrével látják el. A lopott motorokat, a fát, az éjszaka leple alatt hordják fel a putri mögötti úton. Nappal a putri hátuljában csiszolja a lopott motorokat, a mezőgazdasági eszközöket, valamint a háztartási villamossági gépeket! – ez a büdös kecske. Azt várjuk mikor csapja agyon az áram a megrendelőt. A macikát azonnal lecsukattatjuk adócsalás védelmezéséért, a törvény őrével, meg a tanácstagokkal együtt!!!
– Ma is hajnal óta kontárkodik ez a szemét idegkezelt kecske!- nem tudunk tőle pihenni. – tájékoztatta a vendégsereget a büdös borz.
– A cigaretta árus azért jár többször a boltba, mert akkor osztja szét a zárjeggyel nem rendelkező cigarettákat. Mindenki hallgat, de már nem sokáig. A kocsmáros is kakában van az alkoholista beteg szamár végett, aki náluk osztja szét a szajrét.
– A vámosoknak jelezték – ám nem a helyieknek – a cigi árus nevét, pontos lakcímét. – vigyorgott a pézsmapocok!
– Ez nem hír már! Amíg ezek lesznek itt a vezetők, az adócsalók paradicsoma virágozni fog!– gigázott a kákalaki akka. A rücskös szopós törpe varangyék is az éjszaka sötétjében szállítják a lopott fát. Láttam az udvarában egy utánfutót. Tudom kié! Szóltam patkány úrfinak fotózza le. – ásított a tigris.
– Jól tetted tanult barátom. – mondta lassan a bölcs bagoly.
– Pénzük sincs fára. Hisz egyikőjük sem dolgozik, már több évtizede. Erre kitört a röhögés. A sakál feldobta a hátast.
-A macika tiszta ideg! Múltkor berepültem az irodájába – mondta a darázs – folyamatosan telefonon beszélt, segítséget kért ROBIN HOODTÓL s az állítólagos barátaitól. Azok letették a telefont.
– Egyáltalán ki ismeri ezt a névtelen senkit. – nyáladzott a csiga-bika.
– Tudjátok, ki a legokosabb az erdeim tisztáson! – váltott témát az adószakértő hangyász.
– Nem, nem, nem tudjuk sikított a tömeg.
– Hát… hát a törvény őre. – majdnem megfulladtak az állatok a röhögéstől.
– Ez, csak dicsekedni tud. Ez egy senki! Ugyanolyan paraszt, mint mi vagyunk.
– Beszéltem egy régi ismerősömmel, aki a közeli egyetemen oktat jogot.
– Na, na.. csend legyen. Ez érdekes- sasolt a sasmas.
– Megkérdeztem a proftól, – hogyan viselkedik, illetve hogyan kell viselkednie egy jogvégzett állatnak. Tudjátok mit mondott.
– Nem, nem! – folytasd.
-A jogvégzett állatoknak, megértőnek, szerénynek, empatikusnak, segítőkésznek kell lennie, akinek nincs joga kihasználni az átlagos embert, és nem élhet vissza a jogi tudásával!! Pl., én nem szeretem, ha professzornak szólítanak.
-S ha bemutatkozik?
– xy vagyok.


2013. március 06 -oil-

Leave a Reply 485 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: