< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Fecsegő Magazin a parlamentben, avagy a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap az országházban…

| Mobile | RSS

Fecsegő Magazin a parlamentben, avagy a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap az országházban…

kiválósági pályázat Szili katalin parlament 029kiválósági pályázat Szili katalin parlament 034kiválósági pályázat Szili katalin parlament 033kiválósági pályázat Szili katalin parlament 029kiválósági pályázat Szili katalin parlament 027kiválósági pályázat Szili katalin parlament 026 />kiválósági pályázat Szili katalin parlament 023kiválósági pályázat Szili katalin parlament 019kiválósági pályázat Szili katalin parlament 021Oláhné Szabó Éva 007Oláh-István László fecsegő 006kiválósági pályázat Szili katalin parlament 005kiválósági pályázat Szili katalin parlament 003

Nagy megtiszteltetés érte a szerkesztőségünket. Dr. Szili Katalin az Országgyűlés volt elnök asszonya, valamint Fürjes Balázs Zoltán ügyvezető a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft meghívásának tettünk eleget, mikor részt vettünk a parlament gobelin termében a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából rendezett disz ünnepségen! A sajtót több televízió és három írott média képviselte.

A parlamenti belépéskor – a kapunál – egy kisebb gikszer tette emlékezetessé a napot. A Fecsegő Magazin nem volt feltüntetve a sajtó képviselői között. Ez a rendszer hibája volt! Többen –kollégák – is álldogáltunk a parlament déli kapuja előtt. Később érkezett egy számítógépes szakember, aki helyreállította a rendszer hibát. Ezek után mindenki megkapta a belépőjét. A hetes kapunál fogadták a palotaőrök a vendégeket.

Belépéskor a vörös szőnyeg, a fali díszek, a pompa, a sejtelemes megvilágítás, a kormányőrök jelenléte, kedvessége, egy életre emlékezetessé tette az emlékképeinket. (Mi többször jártunk a parlamentbe. a szerkesztő)

Az emelet középpontjában – üvegkalitkában – a koronázási ékszerek voltak láthatók! Egy csodálatos élményt jelentett a korona, a jogart és az ország almájának látványa. Az „üvegkalitkát” kormányőrök vették körbe, díszegyenruhában. Nem mi voltunk az egyetlen hazai látogatók! Iskolások is részt vehettek ezen a fontos eseményen.

A Gobelin terem felé eligazító táblák adták tudomásunkra, hova s merre kell mennünk újságíróknak.
Sajnos nem lehettünk ott kezdéskor a rendszer hibája miatt. Ám, később mindenben kárpótoltak az események.

Az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat védnökei:

Kövér László elnök úr és Szili Katalin elnök asszony Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

Fürjes Balázs Zoltán, aki a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft igazgatója nyitotta meg a sajtótájékoztatót. Kiemelte; – második alkalommal díjazták az ország energiatudatos s energia hatékony vállalatait. Az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt. – majd így folytatta, Virtuális Erőmű Program továbbra is várja az energiahatékonyság mellett elkötelezett vállalatokat, és intézményeket.

Dr. Szili Katalin az Országgyűlés volt elnöke, a Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöke, valamint a Gáspár Attila az Erőmű programvezetője is üdvözölte a hallgatóságot. Kiemelték? – gigantikus jelentősége van s lesznek a programnak.

Ez után következtek a díjak átadása.
– Az év energetikai tanácsadója: – Czinege Zoltán
– Az év energetikus/energiamenedzsere; – Gurka Szilárd
– Az év fiatal energetikai szakértője; – Kazinczy Gyöngyvér

A díjátadón a Szilágyi Erzsébet Gimnázium több tanára és diákja, valamint számos egyetem, főiskola s vállalatok, mentor vállalatok, szakmai együttműtődő partnerek, társadalmi partnerek, Mentor vállalatok, akkreditált tanácsadók voltak jelen a díjátadó ünnepségen.

A Kiválósági Pályázat céljakiválósági pályázat Szili katalin parlament 001 a vállalkozások energiatudatosságának növelése az energiahatékonyság területén elért vállalati eredmények elismerése, bemutatása és a tudás megosztása. A pályázat során az érdeklődő vállalatok tesztelhetik energiahatékonyságukat, és a bevált gyakorlatot másokkal is megosztják.

2013.március 06
-oil-

Leave a Reply 897 megnézve, 1 alkalommal mai nap |