< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Sajtótájékoztatót tart: Orbán Viktor Brüsszelben lesz március 15-én((((( Conferencia de prensa: Viktor Orban en Bruselas el 15 de marzo

| Mobile | RSS

Sajtótájékoztatót tart: Orbán Viktor Brüsszelben lesz március 15-én((((( Conferencia de prensa: Viktor Orban en Bruselas el 15 de marzo

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe utazik a kétnapos európai uniós csúcstalálkozóra, ezért nem vesz részt a pénteki, március 15-i budapesti díszünnepségen. A Múzeumkertben így vagy Áder János köztársasági elnök, vagy Kövér László házelnök mond majd beszédet – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Orbán Viktor az EU-csúcsot megelőzően, csütörtök délután nemzetközi sajtótájékoztatót tart az Európai Tanács épületében.

A miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a brüsszeli kormányfői csúcstalálkozón az európai gazdaság jövője és az EU-Oroszország kapcsolatok szerepelnek a napirenden. Ezek Magyarország számára fontos témák, “ráadásul a rezsicsökkentés miatt hazánk támadás alatt áll, a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszelben is” – fűzte hozzá Havasi Bertalan.

Arról, hogy a március 15-i budapesti, múzeumkerti ünnepi beszédet Áder János köztársasági elnök vagy Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondja el, hamarosan döntés születik – közölte a sajtófőnök.

A nemzeti ünnep korábban meghirdetett programja szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott volna ünnepi beszédet március 15-én.

forrás:atv.hu

El primer ministro Viktor Orban viaja a Bruselas el jueves para una cumbre de dos días de la UE, ¿por qué no tomar parte en el Viernes, 15 de marzo en ceremonia de Budapest. El Museo del Jardín Janos Ader un camino o el Presidente o Presidente Laszlo Kover, dijo un discurso y luego – Alpine Bartolomé dijo el primer ministro Martes jefe de prensa del MTI.

Viktor Orban antes de la cumbre de la UE, la conferencia de prensa internacional en la tarde del jueves, el edificio del Consejo Europeo.

El primer ministro jefe de prensa del MTI dijo que la Cumbre de Bruselas de los jefes de gobierno de la economía europea y el futuro de las relaciones UE-Rusia están en la agenda. Estas cuestiones son importantes para Hungría “, además de reducir la sobrecarga de nuestro país está bajo ataque, la reducción de gastos generales deben ser protegidos en Bruselas” – ha añadido Alpine Bartolomé.

Que el 15 de marzo en Budapest, museo discurso jardín del Presidente o de Janos Ader Laszlo Kover, dígale al Presidente, pronto decidió – dijo el oficial de prensa.

El programa festivo nacional previamente anunciado por el primer ministro Viktor Orbán, el Nacional Húngaro Museo discurso de apertura tuvo lugar el 15 de marzo.

Fuente: atv.hu

Leave a Reply 436 megnézve, 1 alkalommal mai nap |