< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Bayern-Juve, Barca-PSG a BL-ben

| Mobile | RSS

Bayern-Juve, Barca-PSG a BL-ben

2013. március 15. | hozzászólás | Sport

A BL pénteki sorsolásának egyik érdekessége az volt, hogy 17 év után egyetlen angol csapat sem izgulhatott a legjobb nyolc között a minél kedvezőbb ellenfél megkaparintásához.

Ellenben három spanyol csapat is várta a sorsolást, a legjobb nyolc közé a német Bayern München és Borussia Dortmund, a francia PSG, a spanyol Real Madrid, Barcelona és Málaga, a török Galatasaray, valamint az olasz Juventus jutott.

Itt már nem volt kiemelés, és azonos nemzetek csapatai is összekerülhettek. A próbasorsoláson a Barca a Juventusszal, a Real Madrid a Dortmunddal, a PSG a Galatasarayjal, a Malaga pedig a Bayernnel került össze.

Most először nem sorsolták ki a majdani elődöntők párosításait. Végül aztán a Dortmund a Malagát, a Paris Saint-German a Barcelonát, a Real a Galatasarayt, a Juve pedig a Bayernt kapta.

“Nem alakult álomszerűen a sorsolás, ez egyértelmű” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője. “A statisztikák is azt mutatják, hogy ritkán sikerült jó élményeket szereznünk a Juventus ellen. Az biztos, hogy nehéz lesz.”

A kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid a török Galatasarayt, míg az ősi rivális, legutóbb a madridiakhoz hasonlóan elődöntős Barcelona a Paris Saint-Germaint kapta.

“A legjobb csapattal találkozunk, és nemcsak a szerdai Milan elleni teljesítményük miatt mondom ezt, hanem az elmúlt években mutatott játékuk miatt is” – foglalta össze véleményét a Barcelonáról Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója.

A legjobb nyolc mezőnyének harmadik spanyol csapata, a Malaga a Borussia Dortmunddal csap majd össze.

“Együtt tudunk élni ezzel a sorsolással, legalábbis sokkal kedvezőbb, mint ha a Barcát, a Realt vagy a Bayernt kaptuk volna” – értékelt elégedetten Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója.

Az első mérkőzéseket április 2-án és 3-án, a visszavágókat április 9-én és 10-én bonyolítják le.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 256 megnézve, 1 alkalommal mai nap |