< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Bírálni merte Az uniós biztos kivívta a magyar kormány haragját)))) osé critiquer L’UE doit avoir gagné la colère du gouvernement hongrois

| Mobile | RSS

Bírálni merte Az uniós biztos kivívta a magyar kormány haragját)))) osé critiquer L’UE doit avoir gagné la colère du gouvernement hongrois

Bírálni merte
Az uniós biztos kivívta a magyar kormány haragját

Úgy tűnik, a brüsszeli Bizottság igazságügyi biztosa kihasznál minden lehetőséget, hogy darázsfészekbe lépjen.
Viviane Reding ezúttal kivívta a magyar kormány haragját, amikor az FAZ-nek azt mondta: az EU megkérdőjelezhetőnek tartja a magyar alkotmánymódosítást, illetve nem csodálkozik azon, hogy Írország nem adta ki Magyarországnak az emberöléssel vádolt Tobint, hiszen éppen akkor sok magyar döntés súlyos aggályokat vetett fel az igazságszolgáltatás függetlenségét illetően, írja a Financial Times.

http://www.consilium.europa.eu
Válaszul Navracsics Tibor levelben gyalázatosnak és elfogadhatatlannak minősítette a biztos kijelentését. Nem ez az első vita a magyarok és Reding között, sőt valószínűleg nem is az utolsó. Uniós források szerint a miniszter csupán a figyelmet igyekszik elterelni az alkotmányreform okozta konfliktusról.

Más érintettek szerint az Orbán-kabinet csupán ily módon próbál több tiszteletet kicsikarni magának az uniótól. Magyar tisztségviselők szerint ugyanis Brüsszel nem mindig adta meg a kellő respektet a magyar vezetésnek, amióta Orbán hatalomra került. Reding hivatala nem kívánt megjegyzést fűzni a fejleményhez, de a jelek szerint őket nem rázta meg túlságosan a nagy felhajtás.

forrás:168 óra.hu

osé critiquer
L’UE doit avoir gagné la colère du gouvernement hongrois

Il semble que la Commission de Bruxelles judiciaire commissaire exploiter chaque opportunité d’aller nid de frelons.
Viviane Reding a de nouveau remporté la colère du gouvernement hongrois lors de la FAZ a dit discutable de l’UE dans l’amendement constitutionnel hongrois, et pas surpris que l’Irlande a manqué à la Hongrie avec Tobint assassiner accusé, car nous recevons beaucoup de décisions hongrois de graves préoccupations soulevées pour l’indépendance du pouvoir judiciaire, écrit le Financial Times.

http://www.consilium.europa.eu
En réponse à Navracsics Tibor envoyer honteuse et inacceptable de la déclaration du commissaire déclarée. Ce n’est pas le premier différend entre les Hongrois et Reding, et ne sera probablement pas la dernière. Sources de l’UE a déclaré que le ministre vient d’essayer de détourner l’attention du conflit provoqué par la réforme constitutionnelle.

D’autres parties prenantes, le cabinet Orban est le seul moyen d’essayer d’extorquer plus de respect pour le syndicat lui-même. Selon les autorités hongroises à Bruxelles n’a pas toujours le nécessaire Respekta les dirigeants hongrois depuis Orban est arrivé au pouvoir. Bureau de Mme Reding n’a pas voulu commenter sur le développement, mais ils ne semblent pas être en secouant trop de tracas.
Source: 168 óra.hu

Leave a Reply 372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |