< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Sosem látott csúcson az adósság Óriási bukta az államadósság elleni harc)))))) Je n’ai jamais vu le sommet de la dette Boulettes énormes dans la lutte contre la dette

| Mobile | RSS

Sosem látott csúcson az adósság Óriási bukta az államadósság elleni harc)))))) Je n’ai jamais vu le sommet de la dette Boulettes énormes dans la lutte contre la dette

2013. március 20. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Sosem látott csúcson az adósság
Óriási bukta az államadósság elleni harc

Két hónap alatt 910 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, és korábban sosem látott szintre emelkedett – idézi az Index az Állami Adósság Kezelő Zrt. szerdán közzétett adatait. Az adósságállomány 21 630 milliárd forint, több mint 200 milliárddal haladja meg az eddigi rekordot jelentő 2011. novemberi értéket.
A központi költségvetés adósságszintje – aminek dinamikus emelkedésében szerepe van annak, hogy állami kezelésbe kerültek át önkormányzati intézmények azok adósságaival együtt, valamint annak is, hogy az év eleji kedvező befektetői klímában „túlfinanszírozta” magát az állam – az egy évvel ezelőtti értéket 1046 milliárd forinttal haladja meg. Az év végéhez képest egy átlag magyarra a jóindulatú, tízmillió fős becsléssel számolva is 91 000 forintnyi plusz adósságteher jutott, míg egy év alatt 104 600 forinttal nőtt az egy magyarra jutó állami eladósodás – írja az Index.

Ismét a devizaalapú adósság lódult meg: ennek értéke február végén 570 milliárddal volt magasabb, mint egy hónappal korábban, és több mint 700 milliárddal haladta meg az év végi szintet. A forintalapú adósság februárban majdnem százmilliárddal csökkent is januárhoz képest, de a múlt év véginél több mint 300 milliárd forinttal magasabb volt. Miután az elmúlt évek gazdaságpolitikai célkitűzéseinek középpontjába a deficit leszorításáért és az adósságcsökkentésért folyó harc állt, a most nyilvánosságra került adat mindenképpen kudarcnak tekinthető. Hiszen a február végéig gazdasági miniszterkedő Matolcsy György egyik korábbi mesterterve szerint az adósságnak tartósan és dinamikusan csökkenő pályán kellene állnia, amiről szó sincs.

A GDP-arányos adósság – aminek a már említett Matolcsy-féle mesterv szerint a jövő év végére 65-70 százalékon kellene lennie – az NGM adósságnyomás-mérője szerint ismét 80 százalék fölött; a legfrissebb, szerda délelőtti adat szerint 80,54 százalékon van. Tehát legalábbis éven belül – bár az ÁKK szerint ez is megtévesztően rövid távú adat – megakadt az adósságcsökkentés dinamikája, az államadósság GDP-arányos rátája már magasabban van, mint 2009 végén, a Bajnai-kormány idején volt. Úgy, hogy közben 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjt államosított, és ebből 1500 milliárdnyi állampapírt „elégetve” egy lépésben nagy összeggel csökkentette is adósságát az állam.

forrás:168 óra.hu

Je n’ai jamais vu le sommet de la dette
Boulettes énormes dans la lutte contre la dette

Deux mois ont augmenté de 910 milliards HUF de la dette du gouvernement central et une élévation du niveau sans précédent – qui rappelle l’indice des données de la dette d’Etat du Bureau de gestion publiés mercredi. La dette 21.630 milliards de dollars, et plus de 200 milliards de plus que le précédent record de 2011 e Valeur novembre.
Central niveaux de dette publique – qui augmente dynamiquement le rôle que le contrôle du gouvernement ont été transférés à des institutions gouvernementales locales de leur dette, avec, ainsi que le fait que, au début d’un environnement favorable le climat d’investissement “túlfinanszírozta” l’État lui-même – la valeur de l’année précédente 1.046 milliards de plus que a. Par rapport à la fin de l’année, une moyenne de bénigne en hongrois, dix millions de personnes sont estimées calculées HUF 91000 ainsi fardeau de la dette a eu pendant un an a augmenté de 104.600 HUF une dette publique hongroise habitant – entrez l’indice.

Encore une fois, le lódult dette libellée en devises, car ceci est la fin de Février 570000000000 supérieure à un mois plus tôt, et plus de 700 milliards de plus que le niveau de fin d’année. La dette libellés en forints en Février diminué de près de 100 milliards par rapport à Janvier, mais l’année dernière plus de 300 milliards véginél supérieur. Après les dernières années, la priorité de la politique économique et la répression de la lutte adósságcsökkentésért déficit a été maintenant l’information a été rendue publique en aucun cas être considéré comme un échec. Depuis la fin de Février le ministre Gyorgy Matolcsy travaille dans un plan directeur précédent, la dette à long terme sur une trajectoire descendante devrait être dynamique, ce qui n’est pas le cas.

Le ratio de la dette au PIB – qui ont déjà été mentionnés dans mesterv Matolcsy par 65-70 pour cent d’ici la fin de l’année prochaine devrait être – la dette NGM manomètre de 80 pour cent par rapport encore une fois, les données les plus récentes montrent mercredi matin est 80,54 pour cent. Donc, au moins, des années plus tard – si l’AKK, c’est faussement données à court terme – pris dans la dynamique de réduction de la dette, la dette par rapport au PIB est supérieure à la fin de 2009, le gouvernement Bajnai a été créé. Alors que, bien que la nationalisation de pension privé de HUF 3.000 milliards et 1.500 milliards de dollars en obligations du gouvernement de “brûler” un grand pas également réduit le montant de la dette de l’Etat.

Source: 168 óra.hu

Leave a Reply 342 megnézve, 1 alkalommal mai nap |