< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A köteles Kövér kicsinyes bosszúja

| Mobile | RSS

A köteles Kövér kicsinyes bosszúja

2013. március 27. | hozzászólás | Közélet

A köteles Kövér kicsinyes bosszúja

Budapest – A parlament tekintélyéhez méltatlan viselkedésnek minősítette és súlyosan megbüntette Kövér László házelnök Szanyi Tibort, az MSZP-s képviselőjét. A büntetés súlyos, Kövér viszont cinikus és zavaros.

Szanyi persze hibázott, igaz, nem azért, amiért Kövér kirótta rá a büntetést. A mai magyar parlament tekintélyéhez ugyanis semmi sem méltatlan. Amikor a plenáris üléseken a kétharmad nyíltan megcsúfolja a demokráciát, egyes képviselők a zsidók listázására szólítanak fel, más, magukat férfiembernek gondoló honatyák pedig a „Vetkőzz Ági” és hasonló beszólásokkal színesítik női kollégáik parlamenti mindennapjait, akkor álszent és hazug dolog a parlament tekintélyére hivatkozni.

Különösen, ha olyan elnöke van a parlamentnek, mint amilyen Kövér László. Szanyi Tibor ettől függetlenül persze hibázott, amikor középső ujjának felmutatásával nemtetszését nyilvánította a beszéde alatt zsidózó jobbikos társulatnak. Nem kellett volna, mert ezzel csak muníciót adott Kövér amúgy is eszelős házelnöknek.

Most megszületett az ítélet: havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, 131 ezer forintra büntette az Országgyűlés – Kövér László házelnök javaslatára – a szocialista Szanyi Tibort, amiért egy hete, interpellációja elmondása után az ülésteremben középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.

Az országgyűlési törvény értelmében ez a legsúlyosabb lehetséges szankció a “kirívóan sértő kifejezést használó” képviselőkkel szemben. A Ház először élt a büntetéskiszabás lehetőségével a jogszabály január 1-jei hatálybalépése óta.

Szanyi Tibor kézmozdulatára Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója hívta fel a figyelmet, mandátumának visszaadására szólítva fel őt. Mint mondta: teljesen mindegy, hogy az MSZP-s politikus kinek szánta a beintést, mert egy képviselő “ilyen ordenáré módon nem viselkedhet”.

A szocialista politikus múlt héten azt mondta: interpellációja közben jobbikos képviselők rasszista megjegyzéseket tettek, kézmozdulatával erre válaszolt.

A házelnök javaslatát cinikusnak, zavarosnak és önkényesnek nevezte. Szerinte Kövér László döntése azt üzeni, hogy “a zsidózást, a cigányozást, a kommunistázást érthetőnek tartja”, az erre adott reakció, a rasszizmus elleni fellépés viszont “büntetést érdemel az értelmezésében”.

Ezzel szemben – nyilvánította ki Szanyi Tibor – a rasszizmussal szemben a bűncselekményeket kivéve minden eszköz megengedhető, és ezután is tiltakozni fog az ellen, ha kell, szavakkal, ha kell, “kézzel-lábbal”.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 331 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: