< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ferenciek tere: teljes káosz az átalakítás

| Mobile | RSS

Ferenciek tere: teljes káosz az átalakítás

2013. március 28. | hozzászólás | Közélet

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) saját projektjének tett keresztbe az V. kerületi önkormányzat azzal, hogy átrajzolta a Ferenciek tere átalakításának terveit. A BKK azt szerette volna, ha az Erzsébet híd budai hídfőjétől egészen a Keleti pályaudvarig középre helyezik a buszsávokat, de Lipótváros egyszerűen figyelmen kívül hagyta a fővárosi álmokat.

Nem megerősített információink szerint Puskás András alpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának személyes konfliktusa húzódik a módosítás hátterében.

Csúnyán belepiszkált a Budapesti Közlekedési Központ levesébe az V. kerületi önkormányzat a Ferenciek tere átalakításának egyik pillanatról a másikra módosított terveivel. A Kossuth Lajos utca közepén elhelyezett buszmegálló nem az V. kerület, hanem a BKK projektjének része volt, ám azt hétfőn egyszerűen kiollózták a Belváros Új Főutcája projekt honlapján közzétett látványtervekről. ,,Sajnálattal értesültünk a tervek visszamódosításáról, azonban bízunk benne, hogy ez csak egy átmeneti állapot … és hogy egy sikeres engedélyezési eljárás során ismét a buszsávot tartalmazó látványtervek kerülnek ki és valósulnak is meg” – írta lapunknak a BKK, hozzátéve: ahhoz, hogy ne akadjanak meg a buszok az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, rendkívül fontos lenne a buszsávok középre helyezése.

Kíváncsiak voltunk, hogyan magyarázza Lipótváros a változtatást, kérdésünkre meglepő választ kaptunk: “a műszaki előrehaladás biztosítása érdekében” hagyták el a középen vezetett buszsávok tervét. “A főváros nem tudta garantálni számunkra, hogy a közeljövőben, egészen a Keleti pályaudvarig vezeti a középső buszsávot, így szakmailag indokolatlan lett volna egy egészen rövid szakasz megépítése ebből a tervből, a tétovázás pedig veszélyesen lelassította volna a Belváros Új Főutcája II. projekt kivitelezésének jó haladási ütemét” – írta lapunknak a kerület, ám válaszuk már abból is szempontból is támadható, hogy az általuk “jó haladási üteműnek” értékelt projekt a tervezett őszi indítás helyett több hónapot késve csak idén januárban indult meg. Egy magát megnevezni nem kívánó forrásunk pedig azzal árnyalta a képet, hogy a Fővárosi Önkormányzatot is váratlanul érte a módosítás, amelyet szerinte leginkább Puskás András alpolgármester és a BKK vezérigazgatójának személyes konfliktusa felől lehet értelmezni. “Nem egyezik a tárgyalási stílusuk, talán ez volt a baj” – számolt be a folyosói pletykáról forrásunk.

Amint már többször beszámoltunk róla, a Ferenciek terét és a Március 15. teret egy több mint ötmilliárdos uniós beruházással alakítják át, így felvetődött a kérdés, vajon a változtatáshoz engedélyt kért-e az V. kerület a forgalomtechnikai szempontból lényeges módosításhoz. A Kossuth Lajos utca közepén kialakítandó járdasziget “nem a projekt részeként, hanem egy kapcsolódó elemként valósult volna meg”, így “az eredeti engedélyezési tervnek megfelelően halad a kivitelezés, az eredetileg is engedélyezett, szélen vezetett buszsávokat alakítjuk ki” – magyarázta a sajtóosztály.”Súlyos visszalépés” – kommentálta röviden lapunknak a változtatásokat Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke, majd hozzátette: ha a buszokat nem engedik be a középső sávba az Erzsébet híd pesti hídfőjén, azok az autókkal együtt fognak feltorlódni a hídon, főleg hogy a módosítás miatt az autósok a tervezett kettő helyett csak egy sávon fordulhatnak majd le jobbra a lehajtón. “A lehető legrosszabb megoldást választották végül” – fűzte tovább a közlekedési szakértő, aki arról is beszélt, nem csupán a buszok jobboldalra helyezésével, illetve a pesti lehajtó sávjainak csökkentésével, de a tervezett lámpás zebrával is megakad majd a híd forgalma.

F-Cs. J. / Népszava

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: