< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Éljen április 4-e, a felszabadulás napja

| Mobile | RSS

Éljen április 4-e, a felszabadulás napja

2013. április 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Budapest – Hatvannyolc évvel ezelőtt, a mai napon szabadult fel Magyarország a fasizmus uralma alól. A felszabadulást követően a Szovjetunió később saját érdekzónájába vonta Magyarországot, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországot 1945. április 4-én a Vörös Hadsereg szabadította fel a náci Németország megszállása és a magyar nyilasok rémuralma alól. Sok embernek a később megszállóvá váló hadsereg hozta el a szabadságot és az életet.

A két világháború közötti ellenforradalmi rendszer “keresztény-nemzeti” kurzusnak nevezte magát, de annak sem a kereszténységhez, sem a nemzet igazi érdekeihez nem volt köze. Magyarország a trianoni trauma következtében a kiszolgáltatottá vált a revansista jobboldali politikának, amely erre hivatkozva és mindent a trianoni határok visszaállításának alárendelve, a náci Németország és a fasiszta Olaszország között ingázva maga is fasizálódott. A Horthy-rendszer annak ellenére fasiszta rendszer volt, hogy nem volt totális diktatúra, megőrizte a látszatszabadság bizonyos elemeit, amelyek ugyanakkor nem jelentettek valódi szabadságot. Horthy Miklós Magyarországa fasiszta ország volt, amelyben elsőként alkottak zsidóellenes törvényeket, és amely a német igényeket messze meghaladó mértékben szolgálta ki a nácikat a zsidók deportálása során.

Magyarország Hitler utolsó csatlósaként fejezte be a II. világháborút, gyalázatos szerepet játszott a történelemben. Horthy Miklós tömeggyilkos volt, aki csaknem egymillió ember haláláért felelős. Rendszerének ideológiája hivatalosan is antiszemita volt, számos alkalommal nevezett ki nyíltan fasiszta és náci, antiszemita miniszterelnököket. Horthy a magyar történelem egyik leggyalázatosabb figurája, aki szívében azonosult az emberiség legmocskosabb és legaljasabb eszméivel, fegyvertársa a tömeggyilkos Adolf Hitlernek. A törvényes és hivatalos magyar kormány félmillió vidéki zsidó magyar állampolgárt adott át a náciknak abból a célból, hogy őket embertelen kegyetlenséggel meggyilkolják. Amikor Horthy felismerve, hogy a háborút a németek elvesztették, a rá jellemző jellemtelenséggel megpróbált a győztesek oldalára állni, de ekkor tanúságot tett arról, hogy nemcsak tehetségtelen politikus, jellemtelen és gerinctelen ember, hanem még balfácán is. Magyarország népe tűrte és kiszolgálta Horthy fasiszta rendszerét, amelyből logikusan következett a nyilas rémuralom.

A náci Németország ellen harcoló Szovjetunió szabadította fel Magyarországot a német nácik és a magyar nyilasok, fasiszták elnyomása alól. A győztesek megállapodása értelmében Magyarország a szovjet érdekzónába esett, és a felszabadulást követően a demokratikus fejlődést megakasztotta a kommunista hatalomátvétel és diktatúra.

A szovjet megszállás csak elnyomni volt képes a magyar fasizmust, amely a rendszerváltás után húsz évvel újra hatalomra jutott Magyarországon. Orbán a két világháború közötti magyar fasiszta rendszert állítja helyre, annak antiszemita vonásaival és képmutatásával együtt. Magyarország soha nem szakított fasiszta és náci múltjával, soha nem ismerte el a felelősségét a népirtásban, a népirtáshoz vezető fasiszta és náci ideológiákat soha nem tagadta meg. Kizárólag a nyilasokat ítélte el, minden felelősséget a nyilasok és a németek nyakába varrt. Ezért kénytelen újra átélni történelmének legsötétebb korszakát, mert a lelke mélyén levő fasiszta, antiszemita és náci érzelmeket, indulatokat soha nem tagadta meg, azokkal nem nézett szembe, és egy újabb fasiszta diktátor megjelenésével azt megint a nemzeti identitással azonosította.

2013. április 4-én úgy kell megemlékezni a nácizmus és a fasizmus elleni győzelemről, a felszabadulás napjáról, hogy eközben ugyanaz a náci és fasiszta diktatúra épül Magyarországon, mint amely alól hatvannyolc évvel ezelőtt egy külső hatalom felszabadította az országot. A magyar nép felelősségét súlyosbítja, hogy ezúttal nem hivatkozhat sem a náci Németországra, sem az olasz fasizmusra, mert a fasizmus és a nácizmus minden külső nyomás nélkül, a saját lelkéből sarjadt ki. A szabadságban ennyit tudott kihozni magából ez a nép. Európára ma Magyarország jelenti a nácizmussal és a fasizmussal való fertőzés veszélyét. Ez az ország nem keresztény, soha nem is volt az, hanem antiszemita, fasiszta érzelmű. Fasiszta kormányának hatalma a nép idegengyűlöletére épül.

Megemlékezünk azokról, akik a fasizmus és a nácizmus áldozatai voltak, akik a szabadságért harcoltak és áldozták életüket, és a katolikus temetések mintájára megemlékezünk azokról is, akik közülünk elsőként lesznek az újabb magyar fasizmus és nácizmus áldozatai.

forrás:amerikai népszava online.hu

Leave a Reply 162 megnézve, 1 alkalommal mai nap |