< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Itt Pintér igazi és teljes hóhányó jelentése

| Mobile | RSS

Itt Pintér igazi és teljes hóhányó jelentése

.

Az FN24 birtokába került „Jelentés a Kormány számára a 2013. március közepén kialakult rendkívüli időjárási helyzet kezeléséről” című dokumentum megköszöni a hatóságok jó munkáját.

„2013. március 14-én szokatlanul kemény téli vihar kezdődött Magyarországon. A Dunántúlon előző este megindult csapadék intenzív havazásba váltott át és erősödő széllel társult, amely a délutáni órákra viharossá is fokozódott. A többfelé kialakult hóvihar kritikus helyzetet teremtett az utakon, előbb alig néhány méteres látástávolságot, majd széles hóátfúvásokat okozva. Az északkeleti országrészben a vizes hó sokfelé okozott vezetékszakadást, ami számos helyen, hosszan tartó áramkimaradással járt.”

Azt a belügyminiszter is elismeri, hogy „a hóvihar nem érkezett váratlanul, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), valamint több magántársaság mintegy egy hete rendszeresen megerősítette az erre vonatkozó előrejelzését, és az OMSZ munkatársai 24/48 órával előre kiadták a figyelmeztető előrejelzéseiket.

„A hóvihar beérkezésekor, a rossz látási viszonyok során az M7 autópálya 130-as kilométer szelvényénél már 11.30 órakor megtörtént az első tömeges baleset (5 kamion és 7 személygépjármű ütközött, 3 fő súlyos és 3 fő könnyű sérülést szenvedett). Amit 12.30-kor az M7-es autópálya 203-206 kilométer szelvényei között több gépjármű összeütközése követett (30 gépjármű elakadt, 6 fő sérült), majd 13.19 órakor szintén az M7-es autópályán, a 77-es kilométer szelvényénél 40 gépjármű ütközött (1 fő elhunyt, 16 fő súlyos és 21 fő könnyű sérülést szenvedett).

Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (a továbbiakban: Rendőrség) vezetője utasítást adott az Országos Rendőr-főkapitányság Törzsének működtetésére, ami 2013. március 14-én 13.00 órakor kezdte meg munkáját. Az elsődleges intézkedések során megtörtént a kapcsolatfelvétel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, az Országos Mentőszolgálattal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeletével, a megyei rendőr-főkapitányságokkal valamint az Országos Meteorológia Szolgálattal. A rendőri erők folyamatosan intézkedtek a bekövetkezett balesetek helyszínein. A forgalom elterelését ekkor már 50 járhatatlan útszakaszon, 38 lezárt úton kellett végrehajtani. Az Országos Mentőszolgálat felkérésére a rendőrök segítséget nyújtottak a mentő gépkocsik helyszínre jutásában.

A rendkívüli időjárás miatt 14.30 órakor, tehát még a harmadfokozatú (piros) meteorológiai riasztás kiadása előtt, a Rendőrség az M1-es és az M7-es autópályát szakaszosan zárta a balesetekkel érintett szakaszokon. Önmagában a közlekedési balesetek, a forgalmi torlódások során veszteglő járművek miatt egy olyan sajátos hófogó alakult ki, amelyben a gépkocsik önmaguk fogták fel a havat és váltak egy felépített akadállyá, még a piros riasztás előtt.

Hófúvás veszélye miatt 2013. március 14-én 14.54-kor adta ki a piros riasztást a meteorológiai szolgálat Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém és Zala megye 33 járására, a rendvédelmi szervek egyidejű értesítése mellett. Ez a riasztás 22.44 órakor egészült ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 22 járásával.

Az első riasztást és az ahhoz kapcsolódó óvintézkedési szabályokat a katasztrófavédelem 15.11 órakor kiadott felhívására a médiaszolgáltatók rendszeresen közétették. Így a Rádió MR1 Kossuth Rádióban 15.32 órakor már az alábbiak hangzottak el: “A kialakult időjárási és útviszonyok miatt a Belügyminisztérium mindenkit arra kér, hogy ha teheti, ne induljon útnak autóval, akinek mégis halaszthatatlan útja van, készüljön fel teli tankkal, takaróval, enni-, innivalóval.” Mindezeken túl a Belügyminisztérium SMS közleményben is tájékoztatást nyújtott az állampolgároknak. Az üzenetek továbbítását a Telenor Magyarország Zrt. nem vállalta.

Figyelemmel arra, hogy a riasztások kiadása általában 1–3 óra időelőnyt jelent a veszélyes időjárási elemek tekintetében, a fenti lakossági tájékoztatás ennek teljes mértékben megfelelt. Különös tekintettel arra, hogy a több napos figyelmeztetésen túl, 2013. március 14-én 04.23 órakor már első fokozatú (citrom), majd 2013. március 14-én 11.49 órakor pedig második fokozatú (narancs) riasztást adott ki az OMSZ. Az Országos Rendőr-főkapitányság és alárendelt szervei 518 közleményt – nagy részét közösen az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal – adtak ki a rendkívüli időjárás időszakában a polgárok tájékoztatása érdekében. A Rendőrség internetes oldalának (www.police.hu) látogatottsága a napi átlag tizenötszöröse volt.

A katasztrófavédelem, a Rendőrség, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok, az állami autópálya és közútkezelők, valamint a karitatív szervezetek már a bonyolult időjárási helyzetet megelőzően folyamatos összehangolt tevékenységet végeztek. A védelmi igazgatás rendszerében valamennyi érintett megyében, és azok járásaiban zökkenőmentesen működésbe léptek a védelmi bizottságok, és azok operatív törzsei, valamint a települések polgári védelmi törzsei. A Rendőrség országos törzsének vezetője utasítást adott a megyei rendőr-főkapitányságok törzseinek működtetésére.

A hivatásos tűzoltó parancsnokságokon kívül a mentésbe bekapcsolódtak az érintett önkormányzati, létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek. A műszaki mentések során a tűzoltó egységek megállás nélkül dolgoztak. Mindenekelőtt a gépjárművekbe szorult sérültek, valamint a magatehetetlen személyek mentését végeztek. Az országos rendőrfőkapitány utasítására a Készenléti Rendőrség állományából 50 fő, 6 db terepjáró képességű kisbusz került átirányításra az M1 autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszára az autóban rekedt személyek kimentésére, valamint az autópályákon 21.35 órakor megkezdték a mozgásképes járműveket az autópályákról lakott településekre, pihenőhelyekre kivezetni. A szolgálatban lévő hivatásos tűzoltókon kívül további 400 főt kellett berendelni a szolgálat zökkenőmentes ellátása érdekében. 2013. március 14-én éjfélig elvégzett 777 műszaki mentésében több mint 1.500 hivatásos, és közel 400 önkormányzati, valamint önkéntes tűzoltó vett részt. 2013. március 15-én ismét több mint 700 alkalommal kellett műszaki mentést végezni, míg 16-án változatlanul nagy erőkkel, de már főként kézi erővel hó eltávolítást kellett végezni.

A műveletek elsősorban a hóban rekedt személyek, személygépjárművek mentésére, valamint az utakon keletkezett hóakadályok megszüntetésére összpontosultak. A tűzoltók az M1-es autópálya győri és tatabányai szakaszán műszaki átjárókat nyitottak meg, valamint ahol nem volt kiépítve átjáró, ott szalagkorlátot vágtak át. Ezekkel a beavatkozásokkal 14 helyen biztosították rendőri ellenőrzés mellett a személygépjárművek biztonságos visszafordulásának lehetőségét. Budapest főváros területéről több mentőosztag indult mind az M1, mind az M7 autópálya térségébe a megyei erők megerősítésére, köztük 40 darab melegedő autóbusz, az FKF Zrt. hókotrói, munkagépei, a Colas-Hungária Zrt. homlokrakodói, tehergépkocsijai, valamint hivatásos és önkéntes tűzoltók, polgárőrök és civil önkéntesek százai. A Dunántúlon bajba jutott 1.600 fő külföldi számára a főváros határában egy Tesco áruházban jelöltünk ki átmeneti befogadó helyet. A Készenléti Rendőrség üzemanyag szállító járműve, KRAZ típusú tehergépjárműve, valamint BTR típusú harcjárműve és 120 fő rendőre az M1 autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán részt vett a hó fogságában rekedt járművek technikai mentésében. Az 1250 liter üzemanyagon kívül a járművezetők részére a helyszínre élelmiszert és meleg italt is szállítottak. A Légirendészeti Parancsnokság két helikoptere folyamatosan légi felderítő repülést hajtott végre az M1-es autópálya feletti légtérben.

Fontos kiemelni, hogy ezek az erők szabadították ki a legkritikusabb helyeken, a leghosszabb ideje úton rekedt embereket, és, hogy a budapesti városvezetés saját feladatainak ellátása mellett, rendkívüli szolidaritást tanúsított a kritikus helyzetek kezelésében. Az ország hóviharral nem érintett megyéiből is érkeztek erők, így további 600 fő önkéntes tűzoltó és 100 fő önkéntes mentő vett részt a helyszíni munkálatokban. Az országos rendőrfőkapitány a szolgálatban lévő rendőrök megerősítésére a Készenléti Rendőrség állományából további 700 főt rendelt be a mentési munkák végrehajtására. A Komáromi Autópálya-mérnökségen helyszíni törzset hoztak létre a Rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség feladatainak összehangolása érdekében. A Magyar Honvédség erői hatékonyan kapcsolódtak be a mentésbe, köztük lánctalpas járművekkel is.

A hófúvás során több mint 14.000 személy rekedt az utakon, közel 9.000 darab gépkocsival, autóbuszokkal és kamionokkal. A vasúti pályákon 23 szerelvény volt kénytelen vesztegelni.

A mentésében több mint 30.000 hivatásos rendőr, tűzoltó, katona vett részt a közlekedési és energiaszolgáltató munkatársain kívül. Ezen kívül jelentős létszámban vettek részt a közigazgatási szervek, az önkormányzatok, a polgárőrség, a karitatív szervezetek, valamint civilek, mindösszesen 6.500 főnyi létszámmal.

A bajba jutottak átmeneti elhelyezésére 227 épületben kijelölt, valamint 40 mozgó melegedőhelyen biztosítottunk menedéket. A hazai összefogás mellett, segítséget kaptunk az Osztrák Szövetségi Köztársaságtól, ahonnan hókotrókat, hómarókat és egyéb segélyt küldtek. A hóvihar alatt közúton, vasúton megközelíthetetlen települések száma 146 darab volt, 65.000 fővel. Ezen települések közül az utolsó is felszabadult szombat estére. A kritikus napokban a katasztrófavédelem a lakosság ellátásának biztosítása érdekében folyamatosan kapcsolatot tartott a közművek, az energia ágazat, a vízi közmű ágazat, valamint a közlekedési ágazat szolgáltatóival.

A vezeték szakadások okozta áramkimaradás előbb 13 megye (Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém, Zala) 135 településén jelentkezett, ami közel 318.432 fogyasztót érintett. Jelentős létszámú rendőri erő hajtotta végre ezeken a településeken a közterület rendjének fenntartását. A vízellátási nehézségek jelentősen lecsökkentek a leszállított közel 50 db aggregátor alkalmazásával.

Az energiaszolgáltatók közlése szerint 2013. március 18-án Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék teljes területén visszaállították az áramellátást.

A Rendőrség állománya 9.660 fővel, 3.499 technikai eszközzel a közlekedésrendészeti és közrendvédelmi feladatokon túl részt vett a járműben rekedt személyek mentésében, a hóban elakadt járművek kiszabadításában is. A tűzoltóknak a rendkívüli időjárással kapcsolatban összesen 1.692 esetben kellett beavatkozniuk. Az események felszámolásában 4.303 hivatásos, 927 önkormányzati, valamint 270 önkéntes tűzoltó 274 eszközzel vett részt. A tűzoltók életmentést és műszaki mentést végeztek.

Az útakadályok miatt leállított, elhagyott járművek zárt telephelyre történő beszállítására az országos rendőrfőkapitány és a katasztrófavédelmi főigazgató a szükséges intézkedéseket megtette. A megyei rendőr-főkapitányságokon külön telefonszámot működtetnek, amelyeken az elszállított járművek tulajdonosai érdeklődhetnek. A telefonszámokat a Rendőrség honlapján közzé tették.

A katasztrófavédelem, a Rendőrség, a terror-elhárítási központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok, az állami autópálya, és a közútkezelő, valamint a karitatív szervezetek együttműködésének köszönhetően lehetett az országban kialakult helyzetet normalizálni.

Elismerés és köszönet illeti azokat az állampolgárokat, akik önként segítettek a mentésben, hiszen a katasztrófák elleni védekezés csak akkor lehet eredményes, ha abban az állampolgárok is tevékenyen részt vesznek. Az esemény irányítási, végrehajtási, együttműködési tanulságait az eseménysor lezárását követően a műveleti jelentések és naplók értékelése, elemzése után lehet levonni” – írta Pintér Sándor.

Az érem másik oldala

Előzőleg Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta, immár naponta kér tájékoztatást a belügyminisztertől az árvízi helyzetről, a dolog most jól néz ki, de „aki egyszer forró tejjel megégette a száját, a hideg vizet is fújva issza” – fogalmazott a közrádió reggeli műsorában. (Az nem derült ki, hogy Orbán Viktor a hókáoszra vagy a korábbi árvizekre gondolt-e.)

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a belügyminiszter jelentését csütörtökön tárgyalta volna, de az ülést jövő keddre halasztották. Kocsis Máté, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke már március 18-án jelezte, hogy szeretnék megtárgyalni a beszámolót. Pintér Sándor március 19-én közölte, tárcája elkészítette, határidőre leadta jelentését, amelynek nyilvánosságra hozataláról a kormányfő dönt.

A tárcavezető korábban közölte: ha parlamenti vizsgálóbizottságot állítanak fel az elmúlt napokban előállt katasztrófahelyzet esetleges felelőseinek kivizsgálására, az elsők között jelentkezik majd a meghallgatásra, és elfogadja a meghívást.

Az már egy hete kiderült, hogy Pintér Sándor jelentése nem tartalmaz sem személyi, sem szervezeti felelősségre vonással kapcsolatos javaslatot, megállapítást. A dokumentum – ezek szerint – nem tér ki azokra a hiányosságokra és hibákra, amelyekről a mentésben részt vevők számoltak be a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének honlapján. A levelek tanúsága szerint március 14-én, 15-én teljes volt a fejetlenség, az irányítók azt sem tudták, hová vezényelték mentésre embereiket. A szakszervezet a leveleket nemcsak a belügyminiszternek küldi el, hanem az ombudsmannak is, hogy segítsék a vizsgálatát. Az állásukat féltő tűzoltók névtelenül számoltak be tapasztalataikról, de egy nyugdíjas tűzoltó alezredes névvel írt és olvasott be.

A tűzoltók Bakondit szakmailag és emberileg is alkalmatlannak tartják. Ha a főigazgató nem mond le a pozíciójáról, beadják a felmondásukat. A szakszervezet egyik legnagyobb problémája a főparancsnokkal, hogy “Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez, illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik”. Az érdekképviseleti vezető úgy látja, olyan emberek próbálják irányítani a katasztrófavédelmet és a tűzoltóságot, akik még csak most tanulják a szakmát, azokat pedig nem hallgatják meg, akik a “végeken” dolgoznak.

Orbán Viktor a minap azt állította, hogy nem lehetett gyorsabban kimenteni az utakon rekedt embereket. A múlt heti rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet elhárításával kapcsolatban a kormányfő a Kossuth Rádióban azt mondta, a mentés első számú célja megvalósult, mert az emberi élet biztonságát garantálták, és az állapotokhoz képest a vagyoni kár is elfogadható mértékű volt. A bajt egy módon lehet megelőzni, ha az emberek józan megfontolás alapján együttműködnek a hatóságokkal – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: „ha felmentünk a sztrádára, onnantól kezdve a Jóisten kezében vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig időben sikerül lemenni”.

A bénaság legátütőbben krízishelyzetben mutatkozik meg – ezt írta a hóhelyzet kezelését elemző Tudatos Vezetés blog. A cikk politikától függetlenül, vezetési szempontból mutat rá 9 olyan pontra, amikkel a menedzsment képességeinek hiányát demonstrálták az állami szervek. Egyrészt nem készültek elő a napokkal előre ismert időjárásra (fenyegetésre), nem volt vészforgatókönyvük, és nem szervezték meg a közvélemény tájékoztatását sem.

A kialakult helyzetben nem volt egy felelős vezető, aki koordinálta volna a különféle szervek tevékenységét, és úgy tűnt, hogy az M1-esen rekedt emberek kimentésére sem volt akcióterv. 20 órának kellett ahhoz eltelni, hogy a belügyminiszter rájöjjön, riadóhelyzet van. Az is több időt vett igénybe a kelleténél, hogy a szomszéd országból kérjenek segítséget. Ahogy korábban megtilthatták volna a felhajtást az autópályára, vagy megbonthatták volna az elválasztó korlátot.

Legnagyobb hibaként azt említi a blog, hogy a miniszter megpróbálta áthárítani a felelősséget másokra, ahelyett, hogy önkritikát gyakorolt volna. Majd sikerként állította be tevékenységét. A cikk írója kiemelte, hogy eközben a frontvonalban dolgozók legjobb tudásuk szerint, ember feletti módon küzdöttek az elemekkel. Hozzátéve azt, hogy a magyar lakosság kiválóra vizsgázott válságkezelésből.

Forrás: FN24

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |