< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Politika a színpadon Orbánt bírálják, Alföldit magasztalják))))) Politique sur la scène Critique Orbán, basses terres de louange

| Mobile | RSS

Politika a színpadon Orbánt bírálják, Alföldit magasztalják))))) Politique sur la scène Critique Orbán, basses terres de louange

Politika a színpadon
Orbánt bírálják, Alföldit magasztalják

Nemzeti Színház Angyalok Amerikában című előadása kapcsán ír a hazai antiszemitizmusról, a kormány demokráciaellenes politikájáról a The New York Times. A lap szerint az EU-nak is többet kell tennie, mint hogy udvariasan kéri Magyarországot a közös elvek betartására. A lap bemutatja a Jobbikot, amelyhez sok antiszemita, roma- és melegellenes ügy kötődik.
A politika elárasztja a színpadot címmel a Nemzeti Színházról ír a The New York Times. Azt jósolja, hogy az Angyalok Amerikában a magyar színháztörténet legsikeresebb darabja lehet, elsősorban Alföldi Róbert játékának köszönhetően, a színésznek mégis át kell adnia az igazgatói helyet Vidnyánszky Attilának, aki megesküdött, hogy a színházat visszaviszi a magyar gyökerekhez, és szent hellyé teszi. A magyarázat a politikában keresendő: törvényhozók az elmúlt két évben ismételten bírálták Alföldi politikai nézeteit és homoszexualitását, és az eltávolítására szólítottak fel.

A cikk idekapcsolódva bemutatja a Jobbikot, amelyhez sok antiszemita, roma- és melegellenes ügy kötődik, lásd Gyöngyösi listázását. Schiff András az ilyen incidensek miatt kijelentette, hogy amíg a jelenlegi kormány van hatalmon Budapesten, addig nem tér vissza hazájába. Válaszul megfenyegették, hogy levágják a kezeit. Félelmének megvan az előtörténete, erre emlékeztetnek a bronzcipők a Duna parton. Aligha véletlen, hogy a Jobbik zászlója és jelvénye tartalmazza a nyilasok vörös-fehér csíkjait.

Magyarország elkötelezettsége igencsak törékeny, mármint hogy a demokrácia érdekében visszaszorítsa a szélsőségeseket. Pedig a Fidesz hihetetlen hatalom birtokában van. Olyannyira, hogy a sajtószabadságot és az Alkotmánybíróság jogkörét is korlátozta. Ami az EU-t, a tagállamok magatartásának őrét illeti, nem tudni, hogy végül milyen szankcióhoz folyamodik, ha egy állam nem tartja tiszteletben a demokráciát és a jogállamiságot. Alighanem nagyobb gondjai is vannak, mint a tízmillió magyar kormánya, de többet kell tennie, mint hogy udvariasan kéri Magyarországot a közös elvek betartására.

L. Simon László, aki megtagadta Alföldi mandátumának meghosszabbítását, visszautasítja mind a melegellenesség, mind az antiszemitizmus vádját. Azt mondja, közbotrányt okozna, ha megnevezne minden homoszexuálist a Fideszben és a jobboldali értelmiség soraiban. Vidnyánszky Attilának jó politikai hátszele lehet, de ezzel együtt jövőre egy sor kitűnő rendezőt hívott meg a Nemzetibe.

A kormány azonban Táncsics-díjat adományozott Szaniszló Ferencnek, valamint a Kárpátia együttes énekesének, ami felveti, hogy a fiatal demokraták udvarolnak a Jobbiknak. A közbeszédben elfogadottá vált a zsidókról és a cigánybűnözésről társalogni.

Az Angyalok Amerikában nagy sikere kevésbé szólhat a játéknak és az előadásnak. Inkább politikai támogatás nyilvánul meg benne: az emberek keresik, hogy hol találják meg az angyalokat, így akár a színházban is.

forrás: 168 óra.hu

Politique sur la scène
Critique Orbán, basses terres de louange

Théâtre National de la performance de Angels in America en relation avec les Irlandais domestiques antisémitisme, politiques antidémocratiques du gouvernement du New York Times. Cette page, l’UE doit également faire plus que la Hongrie demande poliment aux principes communs. Cette page présente le Jobbik, dont beaucoup antisémite, anti-Roms et chaude cas lié.
La politique est d’inonder la scène de l’écriture théâtrale nationale dans le New York Times. Il prédit que les Angels in America, la pièce la plus réussie de l’histoire du théâtre hongrois peut être principalement grâce jeux de plaine de Robert à l’acteur, mais de se soumettre à la position du Directeur Vidnyánszky Attila, qui a juré de les retours de théâtre aux origines hongroises, et un lieu saint pour vous. L’explication réside dans la politique: dans les deux dernières années, le législateur a critiqué à plusieurs reprises Plaines opinions politiques et l’homosexualité, et a appelé à son retrait.

L’article présente le Jobbik idekapcsolódva, dont beaucoup antisémite, anti-Roms et chaude cas liée, voir la liste Gyöngyösi. Andras Schiff ces incidents a déclaré que tant que le gouvernement actuel est au pouvoir à Budapest, vous ne pouvez pas revenir dans son pays. En réponse, a menacé de lui couper les mains. Il ya une peur de l’histoire, ce rappel de chaussures en bronze le long du Danube. Il n’est donc pas un hasard si le drapeau du parti Jobbik et l’emblème des nazis inclus rayures rouges et blanches.

Engagement de la Hongrie est très fragile, je veux dire que, pour que la démocratie pour lutter contre les extrémistes. Fidesz et l’incroyable puissance de possession. Tant et si bien que la liberté de la presse et les pouvoirs de la Cour constitutionnelle est limité. En ce qui concerne l’UE, l’attitude du gardien des États membres, il ne sait pas comment, à terme, recourir à des sanctions si un État ne parvient pas à respecter la démocratie et la primauté du droit. Il ya probablement plus de problèmes que les dizaines de millions de gouvernement hongrois, mais il faut faire plus que la Hongrie demande poliment aux principes communs.

L. László Simon, qui a refusé de proroger le mandat des Grandes Plaines, rejeter toutes les accusations contre les gais et anti-sémitisme. Il dit que cela causerait un scandale public pour nommer tous les homosexuels dans les rangs des intellectuels et de droite Fidesz. Attila vents Vidnyánszky politiques peut être bon, mais l’an prochain avec une série d’excellent intendant appelé les ressortissants.

Cependant, le gouvernement Táncsics prix offert Stanislaus Francis et co-chanteur du Carpathia, ce qui suggère que les démocrates ont courtisé les jeunes Jobbik. Le discours public s’est établie sur les Juifs et le crime Gypsy inverse.

Le grand succès de Angels in America peut-être moins sur le jeu et la performance. Au contraire, le soutien politique se manifeste en elle: les gens cherchent où se trouvent les anges, de sorte que même dans le théâtre.
Source: 168 óra.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |