< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A fideszes vizsgálat nem állapított meg fideszes szabálytalanságot

| Mobile | RSS

A fideszes vizsgálat nem állapított meg fideszes szabálytalanságot

2013. április 6. | hozzászólás | Közélet

Tanúkkal bizonyította Steiner Pál szocialista képviselő, hogy az V. kerületben a Fidesz önkormányzati képviselői a húsvéti ajándékcsomag átadásával egyszerre íratták alá a nyugdíjasokkal a rezsicsökkentést támogató kérdőíveket. Az MSZP az aláírások megsemmisítését követeli a Fidesztől. Puskás András fideszes alpolgármester szerint a tanúk MSZP-szimpatizánsok és nem jól látják a valóságot. Azt mondja, kivizsgálták a vádakat, nem történt ilyen.

Régi, visszatérő vendégként fogadta Steiner Pál az V. kerület fideszes alpolgármesterét. Puskás András most is végighallgatta, ahogy a volt polgármester és a két tanú arról beszélt, hogy fideszes önkormányzati képviselők a húsvéti ajándéksonka átadása után a rezsicsökkentésről szóló ívet is aláíratták a nyugdíjasokkal.

„Rátért a rezsicsökkentésre, én mondtam hogy nem írom alá, azért a 188 forintért” – mondta egyikük, Nagy Zoltánné.

Egy másik asszony, Lackó Gáborné arról számolt be, hogy az ajándékcsomagot a szokásoktól eltérően Pásztor Lajos fideszes képviselő testvére vitte ki neki, és szintén a rezsicsökkentés támogatására kérte őt.

Steiner Pál bocsánatkérésre szólította fel a kerületet vezető fideszes Rogán Antalt és arra, hogy semmisítsék meg az összegyűjtött aláírásgyűjtési íveket. Szerinte feltételezhető, hogy más társasházakban is politikai kampányra használták fel a közpénzen beszerzett ajándékcsomag átadását.

A sajtótájékozatót végighallgató fideszes alpolgármester visszautasította a két asszony állítását és azt mondta: ők csak közterületen gyűjtöttek aláírásokat, lakásokban nem. Puskás András szerint a két tanú nem más, mint pártszimpatizáns.

„Nem vádolok senkit hazugsággal, de Steiner Pál jelenlegi és volt párttársainak, illetve szimpatizánsainak tájékoztatása nem tekinthető objektívnek” – közölte Puskás.

Az alpolgármester többszöri visszakérdezésre is azt mondta: évednek a szemtanuk, az őket felkereső fideszes önkormányzati képviselőknél nem volt aláírásgyűjtő ív.

Az alpolgármesterhez ezután a két asszony egyike odament és kikérte magának, hogy ő hazudott volna.

Miközben a sajtótájékoztató tartott, éppen akkor dobták be a lakóknak a belvárosi önkormányzati lap legfrissebb számát, ebben az olvasható: az aláírási ügy miatt indított vizsgálathoz várják az állampolgárok segítségét. Csakhogy ezt a vizsgálatot már Rogán Antal lezárta, miközben a lakók csak most tudják meg, hogy egyáltalán segítséget kérnek tőlük.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: