< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kevesebbet eszünk, ritkábban tankolunk

| Mobile | RSS

Kevesebbet eszünk, ritkábban tankolunk

2013. április 6. | hozzászólás | Közélet

Budapest – A gazdasági csoda még várat magára, a tündérmese köszönőviszonyban sincs a valósággal. A kiskereskedelmi forgalom februárjában 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amit alapvetően az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem (2,6 százalék), illetve az üzemanyag-kiskereskedelem (4 százalék) csökkenése befolyásolt.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint az előző havihoz képest lassult a forgalom visszaesése, különösen a nem élelmiszer jellegű termékek esetében, amelyek értékesítési volumene a januári 3,0 százalékról 0,3 százalékra mérséklődött. Az üzemanyag értékesítés csökkenése jelentősen, az élelmiszereké szerényen gyorsult a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Januárban az első közlés szerint 4,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,3 százalékkal csökkent az értékesítés volumene a naptárhatástól megtisztított adatok alapján. A felülvizsgált adatok alapján azonban a KSH a kiskereskedelmi forgalom januári csökkenését 2,6 százalékra, az élelmiszer-kereslet mérséklődését 2,8 százalékra módosította.

A kiskereskedelmi forgalom egy éve ugyancsak 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva annak ellenére, hogy az élelmiszerforgalom akkor 1,9 százalékos emelkedést mutatott.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 186 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: