< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Péterke és a farkas esete lesz ebből? Kim Dzsong Unon röhög az egész internet

| Mobile | RSS

Péterke és a farkas esete lesz ebből? Kim Dzsong Unon röhög az egész internet

Péterke és a farkas esete lesz ebből?
Kim Dzsong Unon röhög az egész internet

Az Észak-Koreából utóbbi hetekben érkezett fenyegetésekben és provokációkban nincs semmi újdonság, rég óta ez megy. A közösségi hálókon már meg is jelentek a mémek.

Washington nem tervez a közeljövőben semmiféle kiegészítő lépést az észak-koreai fenyegetésekkel szemben azon kívül, hogy a dél-koreai haderővel közös hadgyakorlatokat tart a térségben. Nincs ezen semmi meglepő, hiszen a KNDK vezetői által az utóbbi napokban használt retorika, a fenyegetések és provokációk Phenjan által régóta alkalmazott politikájának folytatását jelentik: egyelőre semmiféle változást nem látni e magatartást illetően.

Mindenesetre Kim Dzsong Un jó alapanyagnak bizonyul ahhoz, hogy újabb mémek lepjék el a közösségi hálókat. Az egyik képen az alábbi film fő karakterével hozzák párhuzamba:

És sokan párhuzamot találtak Eric Cartman, a South Park egyik szereplőjével is, akinek híres mondata a “Tiszteld a hatalmam”.

Noha az a fenyegetőzés – miszerint atomcsapást mérnek az Egyesült Államokra – újdonságnak számít, Washington nem lát semmiféle bizonyosságot arra vonatkozóan, hogy ilyesmi valóban meg is történhet.

Mindazonáltal, akadnak szakértők, akik szerint a kialakult helyzet elvonja a figyelmet a valódi fenyegetéstől…

forrás:ma.hu

Leave a Reply 340 megnézve, 1 alkalommal mai nap |