< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fideszes és független győzelmek az időközi választásokon

| Mobile | RSS

Fideszes és független győzelmek az időközi választásokon

2013. április 8. | hozzászólás | Közélet

Balogh Imre Ferenc, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb voksot a monori 1-es számú egyéni választókerületben vasárnap tartott időközi képviselő-választáson. A Fidesz jelöltjei mellett még a függetlenek örülhettek, a baloldali ellenzék pártjai nem rúgtak labdába a voksolásokon.

Balogh Imre Ferenc, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb voksot a monori 1-es számú egyéni választókerületben vasárnap tartott időközi képviselő-választáson, így ő foglalhatja el a lemondás miatt megüresedett képviselői helyet – közölte a város jegyzője vasárnap este. Urbán Hajnalka tájékoztatása szerint az érintett 1767 választópolgár közül 380-an mentek el szavazni, ami 21,5 százalékos részvételnek felel meg. A három jelölt közül a legtöbb, 212 szavazatot Balogh Imre Ferenc (Fidesz) kapta, megelőzve Bokros Tibort, a Jobbik jelöltjét, akinek 110 szavazatot sikerült szereznie. A harmadik helyen, 57 vokssal az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Mikla László végzett. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a kerület korábbi képviselője, Husz Enikő Judit (Fidesz – KDNP) idén január 31-ei hatállyal lemondott tisztségéről. A több mint 18 ezer lelkes Monor képviselő-testületében a polgármesterrel együtt jelenleg tizenegyen dolgoznak, többségében a Fidesz-KDNP színeiben, hozzájuk csatlakozik majd a vasárnapi győztes, Balogh Imre Ferenc.
Hirdetés

Fideszes győzelem Regölyben is

Kövér István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Regölyben – közölte a helyi választási iroda vezetője. Budainé Vajk Ildikó elmondta: Kövér István 369, a független Makovics Erika Anna 130, a szintén független Jókai Jánosné 11 szavazatot kapott. A győztes, az önkormányzat jelenlegi Fidesz-KDNP-s alpolgármestere a voksok több mint 72 százalékát szerezte meg. A 962 választásra jogosult 53,5 százaléka jelent meg az urnáknál. Az 1187 fős községben azért rendeztek az időközi választást, mert 2012. december 31-ével összeférhetetlenség miatt lemondott tisztéről Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester, aki január 1-jétől a tamási járási hivatal vezetője.

A kormánypárti jelölt kapta a legtöbb szavazatot Túristvándiban

A Fidesz és a Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indult Lakatos Tibor kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándiban. Szabó József jegyző elmondta: az előzetes eredmények szerint Lakatos Tibor 292 szavazatot szerzett, Bolla István és Bóné László független jelöltek 111, illetve 17 szavazatot gyűjtöttek össze. Az 575 választóból 425-en adták le szavazataikat, az érvényes voksok száma 420 volt. Túristvándiban azért kellett a választást megtartani, mert Lakatosné Sira Magdolna (Fidesz-KDNP) eddigi polgármestert január 1-jével a fehérgyarmati járási hivatal vezetőjének nevezték ki, ezért lemondott posztjáról.

Jászszentlászlón a független jelölt örülhet

Nagy András független jelöltet választották meg a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló polgármesterének a vasárnap megtartott időközi választáson – tájékoztatta Valentovics Beáta, a Helyi Választási Iroda vezetője az MTI-t. A választáson 64 százalékos volt a részvétel, a 2142 szavazásra jogosult lakos közül 1379 adta le szavazatát. Nagy András 869 szavazatot kapott, míg riválisára, a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum támogatásával indult Bálintné Bajnóczi Editre 501 érvényes voks érkezett. Az időközi választásra azért van szükség, mert Kiss Melinda (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) korábbi polgármestert kinevezték a Kiskunmajsai Járási Hivatal vezetőjének, ezért 2013. január 30-i hatállyal polgármesteri tisztségéről lemondott, mert új állása összeférhetetlen korábbi megbízatásával.

Kiss Zsolt, a Roma Polgárjogi Mozgalom jelöltje lett Szászfa új polgármestere

Kiss Zsoltot, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének jelöltjét választották meg Szászfa új polgármesterévé vasárnap – tájékoztatta az MTI-t Szatmári Fruzsina megbízott jegyző, a voksok összeszámlálását követően. Hárman – köztük két független jelölt – indultak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármesteri posztjáért a vasárnapi időközi választáson. A névjegyzékben szereplő 114 szászfai közül 90-en szavaztak, 47 voksot kapott Kiss Zsolt, Nevelős Árpád 43-at, míg Bernáth Ferencre senki nem szavazott. Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi polgármester megromlott egészségi állapotára hivatkozva az elmúlt év decemberében lemondott tisztségéről.

A kisebb településeken a független jelöltek domináltak

Rozmán Róbert lett a Vas megyei Szeleste község polgármestere, akit négy független jelölt közül választottak meg a vasárnap megtartott időközi választáson. Feketéné Csajbi Lívia jegyző tájékoztatása szerint az 572 választásra jogosult közül 318-an adták le szavazatukat. A polgármesterré választott Rozmán József 185 szavazatot kapott, riválisai közül Balaskó Miklós Istvánra 28-an, Kuti Józsefre 70-en, Németh Károlyra pedig 33-an voksoltak. A községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármestert Galántai Györgyöt, aki főállású polgármestere volt a községnek, a Sárvári Járási Hivatal Vezetőjévé nevezték ki, ezért lemondott.

Bolyós Gáborné, a község eddigi, független alpolgármestere nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nógrád megyei Ipolytarnócon. Mészáros Zoltán, jegyző elmondta: a független jelöltként indult Bolyós Gáborné 129, míg Donkó Vilmos, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) jelöltje 89 szavazatot kapott. A 381 választásra jogosult lakosból 218-an mentek el szavazni, három szavazat érvénytelen volt. Ipolytarnócon azért tartottak időközi választást, mert Szabó Tibor fideszes polgármester december 31-én lemondott.

Mihacsi Szabolcs Istvánt választották meg polgármesternek két független jelölt közül a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Ostffyasszonyfán. Farkas Gábor jegyző tájékoztatása szerint a 698 választásra jogosult közül 301-en járultak a szavazóurnához, 214 voksolt Mihacsi Szabolcs István 44 éves mezőgazdasági vállalkozóra, aki független jelöltként vállalta a megmérettetést és társadalmi megbízatású polgármesterként látja majd el feladatát. Ellenfele a szintén függetlenként induló Gregorich Ferenc Iván 86 szavazatot kapott. A választási részvétel 43 százalék volt. A 837 lakosú Ostffyasszonyfán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármestert Gecse Józsefet – akit a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként választottak meg – kinevezték a Celldömöki Járási Hivatal vezetőjévé, ez a megbízatás pedig összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

A három független jelölt közül Kovács Józsefet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson Jékén – közölte a nem jogerős végeredményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője. Kovács Miklósné tájékoztatása szerint Kovács Józsefre 226, Dobos Tiborra 174, míg Gonda Mariannra 16 szavazat érkezett. Az 599 választásra jogosultból 424-en járultak a szavazóurnához, ebből 416 volt az érvényes szavazat. Kovács József korábban már betöltötte a polgármesteri tisztséget Jékén, függetlenként 2006 és 2010 között irányította a települést. A Jékét eddig vezető Bogáti Jánost (független) a járási hivatal vezetőhelyettesének választották meg, ezért összeférhetetlenség miatt január 30-án lemondott posztjáról.

Dunkl Gergely független jelöltet választották polgármesternek Sárosdon – tájékoztatta a Fejér megyei település jegyzője vasárnap az MTI-t. Hanák Mária elmondta, hogy az időközi polgármester-választáson a választásra jogosult 2670-ből 741 fő járult az urnákhoz, ami 27 százalékos részvételi arányt jelent. A győztes Dunkl Gergely 231, Bozsoki Zoltán (független) 189, Szabóné Kaiser Edina Aranka (Jobbik) 165, míg Horváth Gábor József (független) 138 szavazatot kapott. A településen azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert Lehotainé Kovács Klára független polgármester nyugdíjba vonult.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: