< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013. április 8. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Olyan iskolát, amely szegregál és rosszabb minőségű oktatást nyújt a hátrányos helyzetű, köztük a roma gyermekeknek, a kormány nem támogat. Történjen bármilyen kísérlet szavaink kifordítására, azzal, hogy az esélyegyenlőség szó mellé bekerül a felzárkózás, az egyenlő bánásmódról szóló törvény ugyanazokat a garanciákat fogja biztosítani, mint eddig. A többi, az egyenlő bánásmód elvét szabályozó passzus ezentúl is ugyanazt fogja tartalmazni, mint a változtatás előtt.

A Nemzeti Felzárkózási Stratégia intézkedései egyértelműen egy magasabb, garantált színvonalú oktatási rendszer megvalósulásának irányába mutatnak. A jelenleg is futó sikeres oktatási programjainkból kiderül, hogy milyen intézkedések járulnak hozzá a felzárkózáshoz. Ilyen az IPR, azaz az Integrált Pedagógiai Rendszer, vagy éppen a Második Esély és Tanoda típusú programok, amelyek eddig több tízezer hátrányos helyzetű tanulón segítettek. A legkisebbeket érintik az integrált térségi Gyerekesély programok, amelyek egy kistérségi fejlesztést segítő kiemelt projekt részei, és amelyek országszerte mintegy húszezer, mélyszegénységben élő gyermeknek és szüleiknek nyitnak új lehetőséget.

Hangsúlyozzuk, hogy a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság (tehát nem Balog Zoltán miniszter) által múlt héten kiadott közlemény egyértelműen a fenti célok mellett áll ki, és ezekhez kapcsolódva említi jó példaként a Gandhi Gimnáziumot és a Huszár telepi iskolát.

Budapest, 2013. április 8.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Telefon: +36 (1) 795 50 71

E-mail: sajto@emmi.gov.hu

Web: www.kormany.hu

Leave a Reply 295 megnézve, 1 alkalommal mai nap |