< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Barroso: Eljárás indul Magyarország ellen)))) Barroso: El proceso se inicia ante Hungría

| Mobile | RSS

Barroso: Eljárás indul Magyarország ellen)))) Barroso: El proceso se inicia ante Hungría

2013. április 12. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Barroso: Eljárás indul Magyarország ellen

Újabb levelet írt José Manuel Barroso Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben megerősíti az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatos aggályait – tudatta pénteken az Európai Bizottság sajtószolgálata. Barroso a levelében azt írja, hogy amint a Bizottság még zajló vizsgálata lezárul, meg kell tenniük a szükséges lépéseket a kötelezettségszegési eljárás megindítására az érintett kérdések tekintetében.

Az Európai Bizottság elnöke kiemelten említi az uniós jog és az Alaptörvény összhangjának kérdését azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bíróság ítéletei nyomán különadó vethető ki Magyarországon, hogy az Országos Bírói Hivatal elnöke pereket helyezhet át, valamint hogy korlátozzák a politikai hirdetéseket.

“Erősen kérem önt és a kormányát, hogy foglalkozzanak ezekkel az aggályokkal, és határozott, egyértelmű módon rendezzék őket. Kétségkívül ez szolgálja a legjobban Magyarország és az Unió egészének érdekét” – áll a levélben.

A bizottság közleménye szerint a brüsszeli testület elnöke tudomásul veszi: Orbán Viktor korábban biztosította arról, hogy Magyarország és a magyar kormány teljes mértékben elkötelezett az európai jog és értékek mellett. Ugyanakkor megerősíti, az előzetes jogi elemzés alapján a bizottságnak “komoly aggályai” vannak azzal kapcsolatban, hogy az alaptörvény negyedik módosítása összeegyeztethető-e az uniós joggal és a jogállamiság elvével.

Barroso a Velencei Bizottság készülő jelentésére is utal, kifejezve reményét, hogy a kormány figyelembe veszi annak megállapításait. Egyben arra kéri a magyar hatóságokat, hogy kezdjenek politikai párbeszédet az Európai Parlamenttel annak júniusban elfogadandó, az alapjogok magyarországi érvényesüléséről szóló jelentésével kapcsolatban.

forrás:index.hu

Barroso: El proceso se inicia ante Hungría

Escribió otra carta a José Manuel Barroso, el primer ministro Viktor Orban, lo que confirma la cuarta enmienda de las preocupaciones Ley Fundamental – Viernes informó el servicio de prensa de la Comisión Europea. Barroso dice en la carta que, como la Comisión cierra la investigación sigue en curso, deben tomar las medidas necesarias para los procedimientos de infracción en relación con las cuestiones planteadas.

Presidente de la Comisión puso de relieve mención de la legislación comunitaria y la Ley Básica de la consistencia de la cuestión de si las sentencias del Tribunal Europeo de seguir una contribución especial impuesta en Hungría que las demandas judiciales nacionales silla de oficina se puede mover, y para limitar los anuncios políticos.

“Instamos firmemente a usted ya su gobierno para hacer frente a estas preocupaciones y decidió establecerse de forma clara Indudablemente esto es en Hungría y en los mejores intereses de la Unión en su conjunto.” – A la carta.

Comunicación de la Comisión, el miembro que presida las Notas de Bruselas: Viktor Orbán se había asegurado de que Hungría y el Gobierno húngaro está plenamente comprometido con la ley y los valores europeos. Al mismo tiempo, confirma el análisis preliminar de la comisión legal “serias preocupaciones” se refieren a la cuarta enmienda de la Ley Fundamental es compatible con el Derecho de la UE y el Estado de Derecho.

Barroso hizo en el informe de la Comisión de Venecia indica, expresó la esperanza de que el Gobierno tiene en cuenta las conclusiones. Al mismo tiempo, insta a las autoridades húngaras para entablar un diálogo político con el Parlamento Europeo en junio, se adoptará para la aplicación de los derechos fundamentales en Hungría en el informe.

Fuente: index.hu

Leave a Reply 304 megnézve, 1 alkalommal mai nap |