< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: MSZP: újabb kormányzati megszorító csomag várható

| Mobile | RSS

MSZP: újabb kormányzati megszorító csomag várható

2013. április 18. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A szocialisták szerint tavaly 80-90 ezer forinttal rövidített meg a kabinet minden magyar embert, akik idén újabb 15-20 ezer forint bevételkieséssel számolhatnak.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az elmúlt években eredményeket nem, csak brutális megszorításokat hozott, és a kormányzati sikerpropaganda ellenére úgy tűnik, hogy jön az újabb megszorító csomag. Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő kijelentette: az Orbán-kormány rosszabbul teljesít, mint a korábbi kabinetek.

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista tagja hangsúlyozta: az eddigi megszorítások miatt a kormány tavaly 80-90 ezer forinttal rövidített meg minden magyar embert, és szakértők idén további 150-200 milliárd forintos megszorításra számítanak, hogy a költségvetési hiány kormány által tervezett mértéke tartható legyen. Szerinte ez újabb 15-20 ezer forint bevételkieséssel jár majd minden embernek.

Kiemelte: bár a Fidesz-kormány markáns gazdasági növekedést ígért, a valóság az, hogy Magyarország az ENSZ 197 tagállama közül 178. a növekedés tekintetében. “Dinamikus elrugaszkodás helyett a zuhanás és stagnálás éveit éljük meg” – jelentette ki.

Közölte: az “MSZP-nek ennél jobb ajánlata van”, 22 százalékos élelmiszerár-csökkentést, igazságosabb adórendszert és több adókulcsot javasol, illetve nem a felső tízezret támogatná.

Az MSZP képviselője szerint Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető csütörtöki, különadókkal kapcsolatos kijelentése azt jelzi, hogy már a Fidesz sem kalkulál gazdasági növekedéssel, és azt is egyértelművé teszi, hogy az Orbán-kormány a költségvetési egyensúlyért minden más gazdaságpolitikai célt feláldoz.

Rogán Antal az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti reggelijén beszélt arról, hogy “a különadókkal – akármilyen kormány is jön 2014-ben – szinte biztos, hogy a következő ciklus közepéig, második feléig kalkulálni kell”, mert érdemi gazdasági növekedés nélkül csak ezekkel a különadókkal tartható egyensúlyban a magyar költségvetés.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 160 megnézve, 1 alkalommal mai nap |