< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tízmilliókkal támogatja az OTP és a MOL Bajnaiékat

| Mobile | RSS

Tízmilliókkal támogatja az OTP és a MOL Bajnaiékat

2013. április 18. | hozzászólás | Közélet

Csányi Sándor bankja, az OTP összesen 40 millió forintot adományozott a Haza és Haladás Alapítványnak, a MOL összesen 25 millió forintot.

Nyilvánosságra hozta a Haza és Haladás Alapítvány az egymillió forint feletti támogatásainak listáját – adta hírül az Átlátszó. A listából kiderül, hogy az OTP és a MOL is beszállt a finanszírozásba. Csányi Sándor bankja összesen 40 millió forintot adományozott, a MOL 25 millió forintot. A MOL részben állami cég, a részvények 21,2%-át birtokolja a magyar állam.

Az OTP először 2011-ben utalt az alapítványnak, akkor 10 millió forintot, a MOL ekkor még ugyanennyivel szállt be. A jelentős támogatók közé ebben az évben bekerült a Center for American Progress is, ami majdnem 210 ezer euróval szállt be (300-as euróárfolyamon ez mintegy 63 millió forint). Bajnai Gordon 2011-ben 4,25 millió forinttal finanszírozta a Haza és Haladás Alapítványt.

2012-ben az összegek emelkedtek, az OTP ekkor már 30 millióval, a MOL pedig 15 millió forinttal támogatta meg a Haza és Haladást, a Center for American Progress pedig 228 ezer dollárral szállt be (körülbelül 50 millió forint). Bajnai tavaly már nem adományozott 1 millió forint feletti összeget.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: