< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Elfogták a másik bostoni merénylőt)))) Boston terrorista fue capturado por la otra

| Mobile | RSS

Elfogták a másik bostoni merénylőt)))) Boston terrorista fue capturado por la otra

Elfogták a másik bostoni merénylőt

Egy külvárosi ház hátsó kertjében fogták el a rendőrök tűzharc után Dzsohar Carnaevet, a bostni robbantások menekülő gyanúsítottját. A rendőrök egész napos hajtóvadászatot indítottak ellene és testvére ellen, akit tűzharcban öltek meg még pénteken. A rendőrség szerint ők követték el hétfői robbantást a Boston Maratonon, amelyben három ember meghalt, több mint 170 pedig megsérült.

Őrizet vették a bostoni merényletek második gyanúsítottját, Dzsohar Carnaevet szombatra virradóra – közölte a helyi rendőrség. A 19 éves férfit egy külvárosi ház hátsó udvarában találták meg. A rendőrök tűzharcba keveredtek vele, mielőtt elfogták.

A férfi és testvére után péntekre virradóra indult hajtóvadászat, ami szinte az egész várost megbénította. Testvérét a tűzharcban halálosan megsebesítették a rendőrök még pénteken. A lövöldözésben egy rendőr életét vesztette, Dzsohar Carnaev pedig szintén megsérült, de átlépett bátyján, úgy menekült el a rendőrök elől. Magyar idő szerint pénteken hajnali 4 körül fogták el egy bejelentés alapján.

A két testvér csecsen nemzetiségű, kirgiz útlevéllel, menekültként jutottak az USA-ba, de a csecsenföldi kormány kijelentette, hogy nincs közük a terrorakcióhoz. Külpolitikai elemzők is valószínűsítik, hogy nem szervezetten hajtották végre a robbantást.

Forrás: AFP/Getty Images/Boston Police Departement

A rendőrök által lelőtt idősebb testvér, a 26 éves Tamerlan Carnaev boxolt, és szeretett volna kijutni az olimpiára amerikai színekben. A fiatalabb testvért, a 19 éves Dzsohárt egy volt középiskolai osztálytársa népszerű fiúként írta le, aki “az osztály bohóca volt”. Apjával az ABC hírtévé készített interjút, a férfi azt üzente az élő adásban fiának, hogy adja meg magát.

Az egész napos üldözőakció Boston nagy részét érintette, két, a belvároshoz közel eső városrészben is átvizsgáltak lakásokat. A gyanúsítottakhoz köthető két lakásból az egyikben nem találtak semmi gyanúsat, a másikban viszont robbanószerkezetet és üres töltényhüvelyeket találtak.

A városlakókat arra kérték, maradjanak otthon, ez közel egymillió embert érintett, és a kérést csak este oldották fel. A parancsnok esti tájékoztatása szerint nem tudják pontosan, hogy a gyanúsított hol lehet, de valószínűsítették, hogy még mindig Bostonban tartózkodik.

forrás:origo.hu

Boston terrorista fue capturado por la otra

Capturado en el patio trasero de una casa en los suburbios después de un tiroteo policial Dzsohar Carnaevet los atentados bostni huyendo sospechoso. La persecución policial durante todo el día en su contra y en contra de su hermano, quien fue asesinado en un tiroteo el viernes. La policía dijo que estaban comprometidos con los bombardeos de la maratón de Boston lunes, en el que tres personas murieron y más de 170 heridos.

Boston tomó la custodia de un segundo sospechoso en los atentados, Dzsohar Carnaevet madrugada del sábado – le dijo a la policía local. El hombre de 19 años de edad, fue encontrado en una casa en el patio trasero suburbano. La policía se encontró con él para luchar contra los incendios antes de que fueran capturados.

Él y su hermano comenzó en la madrugada del viernes, luego de una persecución que casi toda la ciudad estaba paralizada. Su hermano fue fatalmente herido en el tiroteo, la policía el viernes. Un oficial de policía fue asesinado en un tiroteo vida Dzsohar Carnaev también está lesionado, pero omite su hermano, huyó de la policía. Tiempo húngara capturado alrededor de las 4 am del viernes sobre la base de una solicitud.

Los dos hermanos de etnia chechena, pasaporte de Kirguistán, los refugiados llegaron a los EE.UU., pero el gobierno checheno dice que no están relacionados con terrorakcióhoz. Los analistas de política exterior sugieren que el bombardeo se llevó a cabo no organizada.

Fuente: AFP / Getty Images / Departamento de Policía de Boston para

Su hermano mayor muerto a tiros por la policía, el joven de 26 años de edad, Tamerlan Carnaev boxeo y quería salir de los colores americanos Olimpiadas. El hermano menor, de 19 años de edad, Dzsohárt un ex compañero de clase escribió un chico popular, que “era el payaso de la clase.” Hírtévé entrevista de ABC con su padre, le envió un mensaje a su hijo en la televisión en vivo, a rendirse.

Afectados gran parte de la acción durante todo el día persiguiendo Boston, dos de los centro de la ciudad, cerca de la ciudad también hogares seleccionados. Sospechoso relacionado con los dos pisos no han encontrado nada sospechoso en uno de ellos, en los otros artefactos explosivos y casquillos de bala vacíos fueron encontrados.

Se pidió a los residentes de la ciudad para quedarse en casa, eso es casi un millón de personas fueron afectadas, y la solicitud sólo se levantó en la noche. Tarde para informar al comandante que no saben exactamente dónde se encuentra un sospechoso, pero indicó que aún reside en Boston.

Fuente: origo.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |