< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Birskörte pálinka lett Magyarország legjobb pálinkája

| Mobile | RSS

Birskörte pálinka lett Magyarország legjobb pálinkája

2013. április 21. | hozzászólás | Közélet

A zsűri az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán, a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki a pálinkaverseny eredményét.

Lovász Sándor, a pálinkafesztivál ötletgazdája és szervezője elmondta: a nyertes párlat a Brill Pálinkaház terméke, és mint nemzeti kincs, a hagyományoknak megfelelően december nyolcadikán, a pálinkafőzők védőszentjének, Szent Miklósnak a napján kerül be a Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe.

A második alkalommal megrendezett Nemzetközi Pálinka-, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupára nyolc országból érkeztek minták, a kupa legjobb versenymintája címet a székelyföldi Potilis Nobilis vadmálna pálinkája kapta – mondta Lovász Sándor.

Hozzátette: a minták száma alapján a zsűri romániai és szerbiai országgyőztes címeket adományozott. A szerbiai minták közül az első helyen a DiBonis cég vilmoskörte pálinkája végzett, a romániai minták közül az országgyőztes címet szintén a székelyföldi Potio Nobilis cég vadalma pálinkájával vitte el.

Az idei versenyre nyolc országból több mint 750 minta érkezett. 228 kereskedelmi főzde, bérfőzető és magánfőzető vett részt a versenyeken

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: