< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hollande tajtékzik adócsaló minisztere miatt

| Mobile | RSS

Hollande tajtékzik adócsaló minisztere miatt

Francois Hollande francia államfő dühösen vette tudomásul, hogy korábbi költségvetési minisztere beismerte, valóban rendelkezett egy titkos svájci bankszámlával. Jerome Cahuzac még márciusban mondott le, két hónappal azután, hogy az ügyészség adócsalással vádolta meg, azonban csak múlt kedden ismerte el hivatalosan a csalást. Hollande becsapva érzi magát, közleményében az egész ország ellen elkövetett megbocsáthatatlan bűnnek minősítette Cahuzac tettét. Megerősítette, hogy a férfi semmi szín alatt nem fogja elkerülni az igazságszolgáltatást.

A volt költségvetési miniszter úgy bukott le, hogy a Mediapart nevű híroldal birtokába jutott egy beszélgetés, mely során Cahuzac aggodalmát fejezte ki egy tanácsadójának a svájci bankszámlával kapcsolatban, mivel a UBS nem tartozik a legdiszkrétebb pénzintézetek közé.

A botrány különösen kínos a jelen kormány számára, melynek fő ígéretei között szerepelt a külföldi bankszámlák általi adócsalás visszaszorítása.

Cahuzac 20 éve rendelkezik a bankszámlával, ám 12 évig állítása szerint nem utalt rá pénzt egyáltalán. A számlán lévő teljes összeg körülbelül 600 ezer euro, melyről az ex-miniszter elrendelte, hogy utalják párizsi számlájára

forrás:stop.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: