< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Pénteken jön a nagy meleg

| Mobile | RSS

Pénteken jön a nagy meleg

2013. április 22. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A jövő héten túlnyomóan napos, száraz idő várható, akár a 29 fokot is elérheti a hőmérséklet, elszórtan lehet egy-egy zápor vagy zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn északkeleten napos időre számíthatunk, a déli óráktól viszont főként nyugaton és délen elszórtan zápor, zivatar lehet. Zivatar idején a szél erőssége akár viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 Celsius-fok között várható.

Kedden többórás napsütés várható, elszórtan lehet zápor, néhol zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb 20 és 23 fok között alakul. Szerdán is napos időre lehet számítani, legfeljebb a keleti határ mentén lehet egy-egy zápor. A leghidegebb órákban 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 21-24 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható. A minimumhőmérséklet 6 és 12 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 25 fok között alakul. Pénteken is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 24 és 28 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap a többórás napsütés mellett helyenként már előfordulhat zápor, illetve zivatar. A szél is megélénkül, több helyen erős széllökések is lehetnek. Szombaton a minimumhőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A nappali órákban 25-29 fok közötti maximumértékek várhatók. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 335 megnézve, 1 alkalommal mai nap |