< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jutalomosztásra van, közétkeztetésre nincs pénz Békéscsabán

| Mobile | RSS

Jutalomosztásra van, közétkeztetésre nincs pénz Békéscsabán

2013. április 23. | 1 Hozzászólás | Közélet

Jutalomosztásra van, közétkeztetésre nincs pénz Békéscsabán Sikertörténetnek nem nevezhető Vantara Gyula (Fidesz) 2006-óta tartó polgármesteri munkája. Békéscsaba város adósságát 1,5 milliárdról 13,5 milliárdra növelte és hiába a kormány segítsége, az elvont források miatt rosszabb helyzetbe került a város, mint volt.

A munkahelyteremtés helyett látványberuházások zajlanak, amik milliárdokkal terhelik meg a város kasszáját, az ellenzék szerint feleslegesen, több beruházás pedig értelmetlen. Ilyen a belváros rehabilitációja néven elhíresült parkolóház építése is, ami megnyitása óta már több mint fél éve csak veszteséget termel. Idén 12 millió forinttal kellett kiegészíteni a cég költségvetését azért, hogy az ügyvezetőjének fizetésére és a működési költségekre legyen elég pénz. De nem készült hatástanulmány a több mint kétmilliárdból épült Csaba Gyöngye kulturális központ működésének finanszírozásáról és annak jövőbeli fenntarthatóságáról sem, így csak ez a két beruházás évi több mint százmillió forint kiadást jelent a városnak ekkora adósság mellett.
Szerencsére azonban az év végi jutalomosztogatásra mindig marad elég pénz a kasszában. 2012-ben Vantara Gyula polgármester és Hanó Miklós (mindketten egyébként Fideszes országgyűlési képviselők is), Kiss Tibor (szintén Fidesz) alpolgármesterek kiemelten jól dolgoztak, összesen 9,9 millió forint jutalmat tehettek zsebre, ami országos szinten is rekordnak számít. Mindezt zárt ülésen szavazták meg, így a lakosság csak a Blikk bulvárlap cikke alapján értesülhetett arról, mire is költik valójában az adófizetők pénzét. És amíg a jutalomosztásra mindig van pénz, a közétkeztetésre már nem. 12 millió forint hiányzik a város kasszájából erre a célra az idei évben, amit hitelből kívánnak rendezni – derült ki a legutóbbi testületi ülésen. Úgy tűnik a gyerekek étkeztetése nem elég fontos a Fideszes városvezetés számára, ha már a saját jutalmaikat is előrébb helyezik.
forrás:hír3.hu

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: