< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: BL: kiütötte a Bayern München a Barcelonát

| Mobile | RSS

BL: kiütötte a Bayern München a Barcelonát

2013. április 24. | hozzászólás | Sport

A Bayern München nagyszerű játékkal sima, 4-0-ás győzelmet aratott az FC Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

A német bajnokságot már hetekkel ezelőtt megnyerő Bayern kezdte jobban a meccset, amelyet Kassai Viktor vezetett. Már az első percben Robben kihagyott egy óriási helyzetet. A katalánok ezután megpróbálták szokásos, labdatartásra és sok passzra épülő játékukkal megbontani a münchenieket, ám az óriási elánnal és nagyon szervezetten futballozó német csapatot nem tudták zavarba hozni. A középpályán remekül szűrő németek ugyanakkor labdaszerzéseik után gyorsan lendültek támadásba, és többször okoztak veszélyt a vendégek kapuja előtt, a félidő derekán pedig Müller fejesével a vezetést is megszerezték.

A gól után sem lett hatásosabb a Barca futballja. A sérüléséből felépült Messi ritkán ért labdába, megindulni pedig egyáltalán nem tudott, de társai is csak “szenvedtek”.

A fordulást követően szinte rögtön növelte előnyét a Bayern, igaz, Gomez lesgyanús szituációból passzolt a kapuba. Az újabb kapott gól után megzavarodott a spanyol csapat, a Bayern pedig elképesztő tempót diktálva többször közel került a harmadik találathoz is az első negyedórában. Ezután a vendégek mindent megpróbáltak, helyzetbe azonban csak pontrúgások után tudtak kerülniük, míg a müncheniek továbbra is elképesztő lendülettel játszottak. A hazai kontratámadások szinte minden alkalommal góllal kecsegtettek, és előbb a 73., majd a 82. percben is találattal zárultak, így a Bayern München tulajdonképpen szinte formalitássá tette a jövő szerdai barcelonai visszavágót.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

gólszerző: Müller (25., 82.), Gomez (49.), Robben (73.)
sárga lap: Gomez (37.), Martinez (46.), illetve Bartra (39.), Sanchez (87.), Alba (89.), Iniesta (92.)
forrrás:hvg.hu

Leave a Reply 170 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: