< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Letelt az előzetesben tölthető idő, ezért szabadultak kemény bűnözők

| Mobile | RSS

Letelt az előzetesben tölthető idő, ezért szabadultak kemény bűnözők

2013. április 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Házi őrizetbe kerülnek azok a sorozatgyilkosok, akik előtt kedd reggel nyílt meg a börtön kapuja – tudta meg a Blikk.

R. Elemér és két családtagja, akik a vád szerint védtelen időseket gyilkoltak és raboltak ki, azért hagyhatják el a fegyintézetet, mert letelt az előzetes letartóztatásban tölthető négy év, és ügyükben nem született ítélet – írja a Blikk.

A lap szerint mindez azért történhetett meg, mert a bíró, aki először tárgyalta a sorozatgyilkosok perét, feljebb lépett a ranglétrán. Az ügyet egy másik ítész vette át, akinek újra kellett kezdeni a tárgyalássorozatot. Ő hiába igyekezett, egy hemogenetikai szakértői vélemény nem készült el (amely a DNS azonosításban segített volna), ennek hiányában pedig nem lehet ítéletet hozni. Ezért a kegyetlen banda három tagja egyszerűen kisétál a börtönből.

A Fővárosi Törvényszéken annyit erősítettek meg, hogy R. Elemérék ügyében már megszületett a döntés a kényszerintézkedésről.

A lap úgy tudja, hogy otthonukban kell maradniuk a nap huszonnégy órájában, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen gyakran ellenőrzik őket, hogy ne szökjenek meg. A rendőrség csak annyit válaszolt a Blikk megkeresésére, hogy ezt is a bíróság írja elő nekik. Ők csak végrehajtják a dokumentumban foglaltakat.

A héttagú banda összesen tizenkétszer csapott le. Mindannyiszor hajnalban, idős emberekre rúgták rá az ajtót, majd összeverték és kirabolták őket.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |