< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bajnaiék szerint lehullt a lepel: „a CÖKA-t a Fidesz finanszírozza”

| Mobile | RSS

Bajnaiék szerint lehullt a lepel: „a CÖKA-t a Fidesz finanszírozza”

2013. április 25. | hozzászólás | Közélet

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nyilvánosságra hozta, hogy 2012-ben 40 millió forint támogatást kért és kapott a Fidesz pártalapítványától.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nyilvánosságra hozta számviteli és közhasznúsági jelentéséből a 2012-es évre vonatkozó bevételi adatait- áll a szervezet közleményében.

„A szervezetünk bevétele 46,5 millió forint volt”- írják. A kommüniké szerint „a CÖKA 2012-ben a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványtól 40 millió forint támogatást kért és kapott, amit a nemzeti érzelmű polgárok összefogásának érdekében használt fel”. A Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány a Fidesz pártalapítványa, alapító elnöke Matolcsy György, honlapjuk szerint a kuratórium elnöke Balog Zoltán. A CÖKA ezenkívül magánszemélyektől kapott támogatásokat. A közlemény kitér arra is, hogy a „Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány vezető tisztségviselőinek nem nyújtott sem pénzbeli, sem természetbeni juttatást”.

Egyben visszautasítják a Haza és Haladás Egyesület azon állítását, „miszerint a Gyurcsány-Bajnai kormány múltbeli tevékenységéről szóló ismeretterjesztésünkre támogatást kaptunk volna költségvetési szervtől, FIDESZ-től vagy más párttól, alapítványtól vagy külföldi intézménytől. Ez irányú kiadásainkat, mint ahogy azt már többször jeleztük, magánszemélyek és kisvállalkozások segítségével rendeztük”- írják.

A nyilvánosságra került beszámolót követően a Haza és Haladás Egyesület közölte, hogy „lehullt a lepel: amit eddig is sejthettünk, immár be is ismerték: a CÖKA valóban a Fidesz által finanszírozott álcivil szervezet”. Hozzátették: a CÖKA nem adott kielégítő választ a Haza és Haladás Egyesület azon kérdésére, hogy „közpénzből finanszírozták-e háromszázmilliós gyűlöletkampányukat, melynek célja Bajnai Gordon lejáratása volt”.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: