< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Drávai kompkikötőről, hídról és az M6-os folytatásáról döntött a kormány Kémesen

| Mobile | RSS

Drávai kompkikötőről, hídról és az M6-os folytatásáról döntött a kormány Kémesen

A Dráván egy kompkikötő és egy új híd megépítéséről, továbbá az M6-M60-as autópálya horvát határig való meghosszabbításáról döntött a kormány – jelentette be Orbán Viktor a baranyai Kémesen.

A miniszterelnök a kormány kihelyezett ülését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Budapestről érkezett kormánytagok nem tudják vállalni, hogy ők építenek a dél-baranyai Ormánságból régi szép időket idéző térséget, azt az itt lakóknak kell megtenniük, de a kormány csütörtöki jelenlétével bizonyítja, hogy az ormánságiak számíthatnak rá, számíthatnak Magyarországra.

Kihelyezett kormányülés Kémesen

Magyarország még nem foglalkozhat komolyan az eurócsatlakozással

Magyarországnak egészen addig nem szabad komolyan foglalkoznia az eurócsatlakozással, amíg általános fejlettségi szintje nem éri el az eurózóna fejlettségének 90 százalékát – mondta a miniszterelnök kérdésre válaszolva.

Ha elérte ezt a szintet az ország, akkor lehet majd komolyan beszélni bármilyen következő lépésről. Egészen addig azonban Magyarországnak a saját gazdasága megerősítésével kell foglalkoznia – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán: Az EU inkább a Portik-Laborc-üggyel foglalkozzon

A miniszterelnök szerint az egész ország erkölcsi kérdésévé vált a Portik-Laborc-ügy, és ha az Európai Unió valamit vizsgálni szeretne, jobb lenne, ha inkább ezzel az üggyel foglalkozna. Orbán Viktor ezt újságírói kérdésre válaszolta.

“Teljesen mindegy, hogy fideszesek vagyunk, MSZP-sek, LMP-sek vagy jobbikosok, azért most már húsz évvel a rendszerváltás után el kellene jutnia Magyarországnak oda, hogy bűnözőkkel nem ülünk le egy asztalhoz, bűnözőkkel nem egyezkedünk, az ellenfeleinkkel szemben a bűnözőkkel nem fogunk össze. (…) Rendes ember ilyet nem csinál” – fogalmazott a kormányfő.

Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal, az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |