< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: ET-megfigyelési eljárás – MSZP: Orbán Viktor állítsa vissza a jogállamiság kereteit!

| Mobile | RSS

ET-megfigyelési eljárás – MSZP: Orbán Viktor állítsa vissza a jogállamiság kereteit!

Budapest, 2013. április 25., csütörtök (MTI) – Az MSZP szerint az Európa Tanács (ET) monitoring bizottságának friss döntése egyértelmű üzenet arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor olyan Magyarországot épített, amely már nem tekinthető demokratikus jogállamnak.

Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja vissza a korábbi antidemokratikus intézkedéseket és állítsa vissza az európai jogállamiság kereteit – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Harangozó Gábor.
Az ET Parlamenti Közgyűlésének szocialista tagja arra reagált, hogy a monitoring bizottság szerdán 21:20 arányban megszavazta a Magyarország elleni megfigyelési eljárás megindítására vonatkozó javaslatot.
A parlamenti képviselő szerint a bizottság lépése történelmi, mert uniós tagállammal szemben még nem kezdeményeztek ilyen példátlanul kínos eljárást. Harangozó Gábor hozzátette, hogy eközben az Európai Bizottság újabb kötelezettségszegési eljárásokat helyezett kilátásba, amelyek akár pénzügyi szankciókkal is végződhetnek.
Az MSZP nem engedheti, hogy Orbán Viktor “hatalmi túlkapásai miatt” az országot szankciók érjék, a lakosság pedig egyetlen euró centtől is elessen – jelentette ki.
Szerinte a kormányfőnek színt kell vallania, hogy “saját hatalommániája érdekében elmegy-e odáig, hogy akár különadókat vessen ki a magyar lakosságra”, ennek a feltételeit az alaptörvény negyedik módosításával ugyanis megteremtették. Eszerint ha Magyarországot bármilyen szankció éri, “akkor kötelezően, különadó formájában, ezt át kell hárítaniuk a magyar lakosságra” – mondta az ellenzéki politikus.

MTI

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |