< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Bajnai Gordon megint mossa a kezeit”

| Mobile | RSS

“Bajnai Gordon megint mossa a kezeit”

2013. április 27. | hozzászólás | Közélet

„A maffiabaloldal egykori szereplői ismét találkoznak” – így kommentálta a Portik-Laborc-ügyre utalva a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté, hogy az MSZP választmányának szombati ülésén részt vesz Bajnai Gordon, az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője is. A tanácskozás résztvevői négy pontban állapodtak meg, köztük arról, hogy közös választókerületi jelöleket állítanak.

Ha a baloldal emberei újra kormányozhatnának, ismét egy asztalhoz ülnének bűnözőkkel? – tette fel a kérdést Kocsis Máté budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy vélekedett, a baloldalon „ideges kapálódzás” kezdődött a Portik–Laborc-ügyben. Idézte például Gréczy Zsoltnak, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) politikai és kommunikációs főtanácsadójának szavait, miszerint a DK nem érti, hogy Bajnai Gordon és csapata miért határolódik el ennyire a Portik–Laborc-ügytől, hiszen Bajnai Gordon kormányzásának első fél évében Laborc Sándor nemzetbiztonsági vezetőként a helyén volt, és az utóbbi napokban megjelent hírekkel ellentétben Bajnai nem menesztette őt. „Bajnai Gordon megint mossa a kezeit. (…) Minden régről előkerült zűrös ügy kapcsán az a hivatalos Bajnai-álláspont, hogy nem tud róla, nem tehet róla” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint ezt hívják sumákolásnak.


Megállapodott Bajnai az MSZP-vel

Az MSZP választmányi ülésének szünetében Bajnai Gordon és Mesterházy Attila sajtótájékoztatón jelentették be, hogy négy pontban állapodtak meg. Ezek közé tartozik az, hogy a választókerületekben egyetlen jelöltet, valamint közös listát állítanak. Az MSZP és az Együtt-PM szövetség egyeztetve állít jelölteket és kampányol az időközi választásokon.

A választásokig közös programot alkotnak. Abban is megegyeztek, hogy sem az Együtt 2014, sem az MSZP nem gyengíti egymást. Tiszteletben tartják egymás aktivistahálózatát. a

Döntöttek arról is, hogy beüzemelnek egy forródrótot. Bajnai Gordon meghívta Mesterházy Attilát és Botka Lászlót az Együtt 2014 – PM Választási Szövetség elnökségi ülésére.

Konstruktív, egyenes és őszinte – így foglalta össze a találkozót Mesterházy Attila. Egy közös demokratikus jelölt kell szemben álljon a Fidesszel – emelte ki az MSZP elnöke.

Bajnai Gordon felidézte, hogy egyszer már kivezették az országot a válságból. A közös miniszterelnök személye fel sem merült – tette hozzá.

Kocsis Máté egyúttal jelezte: a Fidesz-frakció kedden tesz javaslatot arra, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keretein belül milyen formában vizsgálódjanak tovább a Portik–Laborc-ügyben. Választ kell találni egyebek mellett az alvilág, az Energol Rt. és a politika kapcsolatára, valamint a Portik–Laborc-találkozó előzményeire és következményire – közölte. Kérdésre hozzátette: azt is vizsgálni kell, hogy Laborc Sándor milyen minőségében, magánemberként vagy titkosszolgálati vezetőként vett-e részt a megbeszélésen, mert ez a történtek büntetőjogi megítélése szempontjából nem mindegy.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc Sándor, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

Az MNO átfésülte a csütörtökön nyilvánosságra hozott bizottsági meghallgatási jegyzőkönyveket is, melyből pikáns részletekre derül fény a magyar alvilág egyik ura és a titkosszolgálat kapcsolatáról.
Gyurcsány

Bár Bajnai Gordonék nem vállalják kapcsolatukat a Demokratikus Koalícióval, Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzetnek kijelentette: az Együtt 2014 és a DK képviselői között hetente vannak megbeszélések.

További megdöbbentő részletek derülhetnek ki a Portik–Laborc-találkozókról – mondta el a Hír TV Péntek8 című műsorában Kocsis Máté, aki a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként be kívánja hívatni a volt miniszterelnököt meghallgatásra.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: