< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kétszer is tartottak házkutatást Volt feleség kavart a ricint tartalmazó levelek ügyébe

| Mobile | RSS

Kétszer is tartottak házkutatást Volt feleség kavart a ricint tartalmazó levelek ügyébe

Az amerikai rendőrség a Missisipi államban lévő Tupelóban szombaton letartóztatott egy férfit a többek között Barack Obama elnöknek küldött, halálos mérget, ricint tartalmazó levelek ügyében.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közlése szerint a 41 éves James Everett Dutschkét szombatra virradóra vették őrizetbe lakásán, ahol előzőleg a hét folyamán kétszer is tartottak házkutatást. Arról nem közöltek részleteket, hogy az egyébként küzdősportokat oktató férfit milyen bizonyítékok alapján fogták el.

A múlt héten Barack Obama amerikai elnöknek és Roger Wicker mississippi republikánus szenátornak adtak fel a biológiai fegyverekben is gyakran használatos, ricint tartalmazó levelet. A küldeményeket még azelőtt kiszűrték, hogy eljuthattak volna a címzettekhez.

Egy korábbi gyanúsítottat a hatóságok kénytelenek voltak szabadlábra helyezni. A 45 éves Paul Kevin Curtist, akit a múlt héten még azzal vádoltak meg, hogy ő adta fel az Obamának és Wickernek címzett leveleket, kedden óvadék ellenében szabadon bocsátották. Később azt is bejelentették, hogy a férfi ellen ejtették a vádakat.

Arról sem kerültek nyilvánosságra részletek, hogy végül milyen nyomok vezettek az újabb gyanúsítotthoz. Annyi vált ismertté, hogy Dutschke neve Curtis kihallgatásainak egyikén hangzott el, ezután kezdtek el nyomozni utána. Az EFE szerint Curtis védőügyvédje állította, hogy védencének valaki csapdát állított, őrá akarta hárítani a gyanút, és ez az ügyvéd szerint Dutschke lehetett.

Dutschke, aki már tudta, hogy a rendőrség nagyban vizsgálódik az ügyében, a Daily Journal című lap szerkesztőségével folytatott egyik telefonbeszélgetése során határozottan tagadta, hogy bármilyen köze is lenne a mérgezett levelek ügyéhez. Azt állította, hogy Curtist mindössze kétszer látta életében, csupán azért, mert annak Jack nevű testvérével dolgozott együtt. Dutschke szerint Curtis volt felesége nevezte meg őt az FBI-nak arra a kérdésére, hogy ki állíthatott csapdát Curtisnek.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 210 megnézve, 1 alkalommal mai nap |