< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Frédi és Béni kőkorszaki autója érkezik a Móra-múzeumba

| Mobile | RSS

Frédi és Béni kőkorszaki autója érkezik a Móra-múzeumba

2013. április 29. | hozzászólás | Kultúra

Frédi és Béni kőkorszaki autója érkezik a Móra-múzeumba

A két kőkorszaki szaki, Frédi és Béni autója is feltűnik a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású ősember-kiállításán: a Flintstones-kocsit asztalos szakemberek építették meg, és állítják össze sajtónyilvános esemény keretében a Kultúrpalota előcsarnokában április 30-án, kedden 14 órakor.

Gyermekkorunk egyik legkedvesebb meséje elevenedik meg a Móra-múzeum ősember-kiállításán: a Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki című rajzfilmsorozat kultikussá vált autójába is beleülhetnek a látogatók a május 2-án nyíló tárlaton.

A kétszer háromméteres kocsit több héten keresztül asztalos szakemberek építették- a jármű akár tényleges haladásra is képes lenne. A fenyőfából készült autót a mesterek a múzeum előcsarnokában fogják összeállítani: az elemek összeszerelése után bárki helyet foglalhat majd Kovakövi Frédi és Kavicsi Béni autójában.

A Flintstones-kocsi összállítására sajtónyilvános eseményen kerül sor április 30-án, kedden 14 órakor a Móra-múzeum előcsarnokában, melyre tisztelettel várjuk a média munkatársait!

Medgyesi Konstantin
sajtóreferens
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: