< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kitüntették az ATV hírigazgatóját

| Mobile | RSS

Kitüntették az ATV hírigazgatóját

2013. április 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az újságíróknak és szerkesztőségeknek adományozható elismerést Juszt László televíziós műsorvezető, Kardos Péter rabbi, Németh S. Szilárd, az ATV hírigazgatója, Tanács István, a Népszabadság újságírója, a Klubrádió és a Népszava kapta meg – közölték az alapítók a hétfői, budapesti díjátadás után.

A díjat a Csakazértis címmel 1991-től 1993-ig megjelent szociáldemokrata lap és annak egykori munkatársa, a 2003-ban elhunyt Szalai Pál újságíró emlékére alapította három szervezet: a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt. (MSZDP) Az alapítást az idén márciusban, egy sajtótörténeti konferencián jelentették be.

Bódás Bianka, az MSZDP szóvivője ismertette: a díjjal „a társadalmi igazságtalanságok feltárásában kiemelkedő, az elesettek, kiszolgáltatottak ügyét empátiával képviselő, a civil kurázsit vállaló újságírókat és szerkesztőségeket szeretnék megbecsülni”.

„Díjunk egyfajta főhajtás, tisztelet kifejezése azok iránt, akik újságíróként a szó, a kép, az írás erejével állnak helyt” – tette hozzá.

MTI / atv.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |