< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Börtönbe csempészett mobilokat

| Mobile | RSS

Börtönbe csempészett mobilokat

2013. április 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

Pénzbüntetés börtönbe csempészett mobiltelefonok miatt
Pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt egy férfit, aki a Váci Fegyház és Börtönbe csempészett mobilokat mialatt szabadságvesztését töltötte.

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélt kedden jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki a Váci Fegyház és Börtönben töltött szabadságvesztése alatt mobiltelefonokat csempészett az intézetbe.

A bíróság közleménye szerint az ügyben két embert vádoltak meg hivatali bűncselekménnyel, az ügy elsőrendű vádlottjának eljárását a bíróság elkülönítette, a másodrendű vádlott esetében viszont jogerős ítéletet hozott.

A bíróság ismertette: N. Tamás Péter a Váci Fegyház és Börtönben töltötte jogerős szabadságvesztését, a fogvatartottakat foglalkoztató kft. fémtechnológiai üzemében dolgozott esztergályosként. A férfi 2008 nyarán fogvatartottak megrendelésére megszervezte a jogszabály és a házirend alapján tiltott tárgynak minősülő mobiltelefonok bejuttatását az intézetbe.

A vádlott megkérte a fémtechnológiai üzemben dolgozó munkáltatási felügyelőt, aki a börtön polgári alkalmazottja volt, hogy az intézeten kívül megszerzett négy mobiltelefont juttassa be az üzembe, és adja át neki. A munkáltatási felügyelő ezért telefononként ötezer forintot kapott.

N. Tamás korábbi fogvatartott-társát és külső kapcsolattartóját kérte meg, hogy a folyószámlájáról utalja át a pénzt a munkáltatási felügyelő bankszámlájára – ez 2008 júniusában meg is történt.

A férfi, miután a mobiltelefonokat átvette, elrejtette, majd eljuttatta más körletekbe.

A bíróság rögzítette: a munkáltatási felügyelő megszegte a szabadságvesztés és az előzetes letartóztatás végrehajtásának szabályairól szóló rendeletben foglaltakat, mivel olyan tárgyak intézetbe juttatásához nyújtott segítséget, amelyeket a fogvatartottak nem tarthatnak maguknál.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 2441 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: