< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mandátumát nem adja, de a Fidesz-frakcióból kilép a komondoros Balogh

| Mobile | RSS

Mandátumát nem adja, de a Fidesz-frakcióból kilép a komondoros Balogh

2013. május 2. | hozzászólás | Közélet

Balogh József csütörtökön tájékoztatta a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy azonnali hatállyal kilép a képviselőcsoportból – derül ki Rogán Antalnak az MTI-hez eljuttatott közleményéből. Balogh József az Index hírportállal közölte: országgyűlési képviselői mandátumát megtartja, független képviselőként politizál tovább.

Rogán Antal frakcióvezető közleményében úgy fogalmaz: számára magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait és ezt a véleményét a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt pedig “tudomására hozta” Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjából.

Balogh József az Indexnek azzal indokolta döntését, hogy a történtekkel kapcsolatban “a balliberális média folyamatos támadásai” sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit”. Hozzátette: rossz passzban van, vidéki lakásába zárkózott, és a sajtóban megjelent cikkeket sem olvassa, így állítása szerint arról sem hallott, hogy Rogán Antal és Kövér László házelnök felszólította volna, hogy adja vissza mandátumát. Hangsúlyozta: döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg.

Balogh József élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, de a Blikk információi szerint már kiengedték. Arról, hogy mi baja, a kórház nem adhatott felvilágosítást, de a 444.hu portálnak egy helyi forrás azt mondta, a politikus annyira megverte a nőt, hogy eltört az orra. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, amely haladéktalanul megkezdte az eljárást – írta a nol.hu.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője több sajtóorgánumnak is nyilatkozott az ügyben, eszerint a kecskeméti rendőrkapitányság hétfőn küldte meg az ügy iratait.

Közben a Blikk arról írt, hogy élettársa otthagyta a politikust és Solton, gyermekeivel van.

A fideszes honatya viszont azt mondta, nem emlékszik, mi történt, mert azon az estén lagziból mentek haza, s ittas volt. Szerinte a nő áteshetett a vak komondorjukon. Balogh az atv.hu-nak elmondta, a lakodalomban ő is “megitta a részét”, ami szerinte nem volt túl nagy mennyiség, mert a raktárkészletet látva szerint a házigazda arra készült, hogy több alkohol fog fogyni.

Hallgassa meg az atv.hu exkluzív interjúját Balogh Józseffel – a beszélgetés hétfő délután készült. Balogh akor még nem akart lemondani.

Mikor hazaértek – állítása szerint – ő egyből elment lefeküdni, miközben fia és a párja a kocsiból behordták az ajándékba kapott süteményeket, hurkát, kolbászt és egyéb húsokat. Fia beszámolójára hivatkozva Balogh azt állítja, ekkor eshetett át a vak komondoron az élettársa.

“Mint a halott matematikus”

Olyan a bizottságban, mint a halott matematikus, nem oszt, nem szoroz. Alig-alig szól hozzá a dolgokhoz, olyan töltelékpolitikusnak tűnik, amelyből van egypár a parlamentben – magyarázta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának egyik tagja a Heteknek Baloghról. Véleménye szerint nem számított igazi fideszesnek, mert az FKGP-től „importálták”.

Balogh József a lakodalmat követő napon Tillával szerepelt a fülöpházi falunapon

Egyetlen említésre méltó dolog fűződik a nevéhez, hogy a T. Házban állítólag ő az egyetlen politikus, aki valóban egy tanyán él. A politikai tevékenysége is ehhez köthető, hiszen ő a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének az elnöke, és ebben a tisztében a Fidesz időről-időről „megmutatta”, mint a tanyasi emberét.

Volt feleség: 25 évig vert Balogh

Az RTL megszólaltatta Balogh József korábbi feleségét is, aki azt állította, hogy házasságuk 25 éve alatt folyamatosan verte a férje, volt, hogy az életét is féltette, előfordult, hogy akácfából készült kőkemény zsírkeverő lapáttal ütötte a fejét, karját és lábát. A nő egyébként kikapásnak nevezte a verést. Az asszonyt a Hetek is elérte, de azt mondta, hogy az egész ügy felkavarta, nem akar újra nyilatkozni róla. A lapnak arra a kérdésére, hogy a volt férje, hogy tudott ilyen háttérrel sikeres politikus lenni, azt mondta, hogy ez az igazi rejtély, el is tudná mondani, de nem akarja, mert lezárta már az ügyet.

“Rejtélyes” karrier

Az asszonynak annyiban biztos igaza van, hogy valóban „rejtélyes” Balogh karrierje, mert semmilyen különleges tulajdonsággal nem rendelkezik. Nem köthető a nevéhez semmilyen komoly politikai akció. Nem rendelkezik kimagasló iskolázottsággal, lévén mezőgazdasági gépszerelő, nem rendelkezik felsőfokú képesítéssel. Nem nevezhető még közepes rétornak sem, amit az is bizonyít, hogy a legutóbbi kampányban soha nem állt ki egyetlen ellenfelével sem politikai vitára.

Hortobágyi István, aki az MSZP színeiben indult 2010-ben, azt állította a lapnak, Balogh annak köszönheti győzelmeit, hogy „a kunszentmiklósi jobbos és szélsőjobbos többségű környék”. (A 2010-es választásokon Balogh 67 százalékot kapott, míg a Jobbik 20 százalékot, az MSZP mindössze 13 százalékot.)

Az FKGP megyei alelnöke volt

Balogh egyébként 1989 óta politizál, ekkor lépett be a Független Kisgazdapártba, ahol négy év után megyei alelnök lett. 1994-ben megyei listáról került be a parlamentbe, de 1998-ban már egyéni győztesként újrázhatott a T. Házban.

Az FKGP szétverése után Balogh alapítója és alelnöke lett a Független Kisgazdák Demokratikus Szövetségének, majd a Fidesz és a Kisgazda Polgári Egyesület között létrejött választási szövetség értelmében 2002-ben harmadszor is elindulhatott a kunszentmiklósi kerületben, ahol újfent győzött, miként 2006-ban és 2010-ben is.

A falu idős asszonyai kérték fel polgármesternek?

Egy, a fülöpházi viszonyokat jól ismerő forrás szerint Balogh Józsefet a falu „közvélemény-formáló” idős asszonyai kérték fel polgármesternek a 2010-es választások előtt, amit a politikus megtiszteltetésként fogadott, és csak egyetlen kikötése volt: nem fogad el juttatást a tisztségéért, és ezt várja el a képviselőktől is. Polgármesterként nemcsak ezért kedvelik a faluban, hanem például azért is, mert elérte, hogy felújítsák a Fülöpháza és Kerekegyháza közötti utat. Nemrégiben egy pecsétgyűrűvel tisztelte meg a falu közössége. (A politikus ezt a százezer forint értékű ékszert a vagyonnyilatkozatában be is vallotta.) A Hetek interjúalanya szerint „Józsi a nép egyszerű fia, aki, ha teheti, nemcsak magának, hanem másoknak is jót tesz”. Szerinte a renoméját helyben semmilyen szempontból nem befolyásolná, ha beigazolódna, hogy élettársa tényleg nem a komondoron esett át. Faluhelyen ugyanis ez nem ritka jelenség.

atv.hu / Hetek / Blikk

Leave a Reply 233 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: