< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az nem lehet! Orbán Ráhel hazudott?

| Mobile | RSS

Az nem lehet! Orbán Ráhel hazudott?

2013. május 3. | hozzászólás | Közélet

Azt állította, a pályázati jelentkezéshez nem volt köze, de akkor ki járult hozzá az egészhez?

Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya írt egy szakdolgozatot, ami díjnyertes lett az állami Magyar Turizmus Zrt. pályázatán. Mint kiderült, a díjat maga a konzulens adta át, hiszen az illető hölgy, Nemes Andrea nemcsak Orbán lányának tanára, hanem Orbán beosztottja is egyben, egészen pontosabban, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője.

Orbán Ráhel közleményben tudatta, neki ehhez az egészhez semmi köze nincs, a pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatát, ezért ő ebbe a helyzetbe úgy került, mint Pilátus a credóba. Magyarul: tőle függetlenül történt az egész.

Az Átlátszó Oktatás nevű blog szerint viszont teljesen mégsem lehetett független Ráhel az egésztől, hiszen hozzá kellett járulnia egyrészt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. felhasználja a szakdolgozatát, másrészt a pályázati adatlap rá vonatkozó részét is ki kellett töltenie valakinek.

A felhívásban ez áll: “A pályázatok benyújtásával a pályázatot benyújtó intézmény garantálja, hogy a benyújtott szakdolgozat Szerzője hozzájárul ahhoz, hogy szakdolgozatát a Magyar Turizmus Zrt. változatlan tartalommal, korlátlanul felhasználja, továbbá hogy a szakdolgozatba harmadik fél részére betekintést engedjen”. A pályázati adatlapon pedig szerepelnie kellett a pályázó telefonszámnak, e-mail címnek is, bár ezt az egyetem meglehetősen egyszerűen beszerezhette.

Teljesen összezavarodtunk, úgyhogy reméljük, Ráhel újabb közleménnyel örvendeztet meg minket.
forrás:hír24.hu

Leave a Reply 406 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: