< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény Esélyt a bihari gyermekeknek!

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Esélyt a bihari gyermekeknek!

2013. május 3. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

Esélyt a bihari gyermekeknek!

Berettyóújfalura látogatott pénteken Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, hogy a helyi döntéshozókkal és szakemberekkel egyeztessen a kistérségben működő „Esélyt a bihari gyermekeknek” programról, amely 600 millió forintos pályázati keretből az élet számos területén nyújt segítséget a fiataloknak és családjaiknak.

A projekt előkészítése egy évvel ezelőtt, 2012 tavaszán kezdődött, és az érintett célcsoporttal – tehát a 0–18 éves korosztállyal és családjaikkal – foglalkozó helyi szakemberek teljes skálája részt vett a tervezésben. Ezáltal a pályázat valóban a kistérségben megjelenő konkrét szükségleteken és fejlesztési igényeken alapul, összesen 29 települést érintve. A program összetettségét a bevont szakterületek sokszínűsége adja, a megvalósításban részt vevő szakemberek szakmaközi hálózatokat alakítanak és szorosan együttműködnek. Így biztosított a párhuzamosságok elkerülése, illetve a programelemek egymást erősítő hatása. A projekt közel 450 fő foglalkoztatását is jelenti, így egyben munkahelyeket is teremt.

Az esélyteremtés által érintett területek között megtalálható a korai képességgondozás, a közoktatás, az egészségügy, a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások, a foglalkoztatás, a helyi gazdaságfejlesztés – növénytermesztési ismeretek átadásával –, a helyi kisebbségekkel végzett munka, az információs társadalom fejlesztése, az ifjúság gondozása, a civil szféra erősítése.

Két településen, Biharkeresztesen és Komádiban, az önkormányzat által ingyenesen a projekt rendelkezésére bocsátott épületet újítanak fel és alakítanak át Biztos Kezdet Gyerekházzá, ahol a csecsemő és óvodás korú gyermekeket és szüleiket várják rendszeres programokkal, szolgáltatásokkal, illetve Közösségi Házzá, ahol a városban élő családokat.

Budapest, 2013. május 3.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Telefon: +36 (1) 795 50 71

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |