< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 4 millióan élnek a létminimum alatt, 500 ezer gyermek éhezik

| Mobile | RSS

4 millióan élnek a létminimum alatt, 500 ezer gyermek éhezik

2013. május 4. | hozzászólás | Közélet

Mesterházy Attila pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrtelek településen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: az Állami Számvevőszék elnökéhez fordul „a trafikbotrányban”, és kéri a pályázat értékelésének szerinte törvénysértésekre utaló részleteinek kivizsgálását. Megjegyezte, hogy a levelet még pénteken eljuttatja az ÁSZ vezetőjéhez.
A pártvezető arról is szólt, hogy a jövő héten a parlamentben újabb törvényjavaslatot nyújtanak be az ügyben, s követelik, a kormányzó pártok tagjai válaszoljanak azokra a kérdésekre, hogy milyen politikai utasítás alapján, kinek a kérésére értékelték helyben a pályázatokat és döntöttek a nyertesek nevéről.

A pályázati eredmény érvénytelenítését követeli a szocialista párt – folytatta – és új tender kiírására szólítják fel a kormányzó pártokat. Hozzátette: szeretnék elérni azt is, hogy az új pályázat értékelésébe vonják majd be az érdek-képviseleti szövetségeket és velük együtt szülessen majd döntés.

Mesterházy Attila megismételte: kormányra kerülése esetén a szocialista párt rendezni kívánja a trafikbotrányt, ha követeléseik nem találnak meghallgatásra. Hasonlóan rendezik majd a nagy vitát kiváltó földügyeket is – jegyezte meg.

A pártvezető beszélt még arról, hogy a 2014-es választáson összefogó demokratikus ellenzéknek lesz válasza az országban egyre nagyobb szociális válság megoldására is. Kifejtette: jelenleg négymillióan élnek a létminimum alatt, 500 ezer gyermek éhezik és további négymillió ember pedig feléli tartalékait a „lecsúszása” megakadályozása érdekében. Mindez – állította – a Fidesz-KDNP rossz gazdaságpolitikájának a következménye.

Szerinte a 2014-es választásokon győztes demokratikus ellenzék visszaállítja majd a jogállamiságot is Magyarországon, amit – hangsúlyozta – teljesen lebontott a jelenlegi Fidesz-KDNP-s hatalom.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke szerint szeptemberig eldől, hogy ki lesz a demokratikus ellenzék 2014-es választási szövetségének a „vezéralakja”.

Ezt a pártvezető újságírói kérdésre válaszolva mondta, de részletekbe nem bocsátkozott.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: