< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Retteg az izsáki kínvallatás szemtanúja

| Mobile | RSS

Retteg az izsáki kínvallatás szemtanúja

A Blikk úgy tudja, nem lehetett leállítani a gumibottal őrjöngő rendőröket.

Fél évig biztosan betegállományban marad az a rendőr, aki szemtanúja volt Bara József bántalmazásának az izsáki őrsön – tudta meg a Blikk.

A férfit a lap szerint a mai napig érik fenyegetések a rendőrség állományából, ennek ellenére fenntartja az ügyészségen tett tanúvallomását, miszerint B. Viktor és B. Csongor jogszerű indok nélkül ütötte-verte a hátrabilincselt kezű Józsefet, ezért felelőssé tehetők haláláért.

A Blikk úgy tudja, hogy a brutális rendőrpáros a koronatanú vallomása szerint B. Csongor irodájába vonszolta be az udvarról a fűrészlopás gyanúja miatt előállított férfit, és felváltva estek gumibottal a földön fekvő embernek. A társait leállítani képtelen szemtanú még az utcáról is hallotta, ahogy a már eszméletlen Józsefet ütlegelik a szobában.

B.-ék ugyanakkor – a Népszabadság információi szerint – azzal magyarázták a kiérkező mentőorvosnak az áldozat alvadt vértől bekékült hasát, hogy miközben „dulakodás közben a földre kerültek, mindkét rendőr teljes súlyával a térdével és a sípcsontjával a hasára esett”. A rendőrségi meghallgatásukon a rendőrök már azt állították, hogy Bara József egysze­rűen lefordult a székről, és már nem tudtak rajta segíteni.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |