< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

2013. május 8. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

Összefogás a Kadarkút-Nagybajomi Kistérség gyermekeinek jövőjéért

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Somogy megyei Kadarkútra látogatott, hogy a 600 millió forintos keretösszegű Gyerekesély projekt részleteiről egyeztessen a helyi döntéshozókkal és szakértőkkel, majd meglátogatta az újonnan megnyitott nagybajomi, illetve a kaposmérői Ifjúsági pontot.

A Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás a kaposfői Római Katolikus Plébánia Hivatallal működik együtt konzorciumi partnerségben az Európai Uniós támogatású Gyerekesély pályázatban, amely által egy átfogó, széles körű összefogásra épülő, integrált térségi programot valósítanak meg a térség településein élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik felzárkózási esélyének növelése érdekében. A program szakmai-módszertani támogatását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt keretében.

A két évig tartó pályázati időszak célja a szegénység, és azon belül különösen a gyermekszegénység csökkentése, valamint ezek újratermelődésének, generációk közötti átörökítésének megelőzése a gyermekek többirányú támogatása, a családok bevonásával. Ennek érdekében az aktív szociális munka segítségével az élet számos területén valósul meg intézményi fejlesztés és szolgáltatásbővítés, mint például a gyermekjólét és családsegítés, az egészségügyi szolgáltatások, az oktatás, a kultúra, a sport, a közösségfejlesztés terén.

A pályázat komplex tevékenységeinek eredményes megvalósítása csak a térség döntéshozóinak, a pályázat keretében foglalkoztatott szakembereknek és segítőiknek széles körű összefogásával lehet sikeres, amely által új munkahelyek is születnek. A projekt fizikai megvalósítása március elején kezdődött el, a felújítási és átalakítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak; többek között a kadarkúti Biztos Kezdet Gyerekház, illetve a nagybajomi és kaposmérői Ifjúsági Pont is elkészült a május eleji indulásra. A szakmai programhoz a kistérségben mintegy 60 újonnan foglalkoztatott főt készítettek fel. Folyamatosan halad a projekt szakmaközi hálózatainak kialakítása, ahogy a módszertani felkészítés és konzultáció is.

Budapest, 2013. május 8.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Leave a Reply 288 megnézve, 1 alkalommal mai nap |