< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fidesz: A maffiabaloldal veszélyezteti a választások tisztaságát

| Mobile | RSS

Fidesz: A maffiabaloldal veszélyezteti a választások tisztaságát

2013. május 9. | hozzászólás | Közélet

A „maffiabaloldal” által önkényesen kinevezett és illegitim alakulatok veszélyeztetik a választások tisztaságát, a magyar demokráciát – így reagált a Fidesz szerdán arra, hogy baloldali pártok felkértek öt szakértőt, legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.

A kormánypárt szerint a magyar emberek már jól tudják, mit kell érteni azon, ha a baloldal „alternatív választásról” kezd gondolkodni. Mégis milyen alapon papol a választások tisztaságáról az a Gyurcsány–Bajnai-szövetség, amely minden erkölcsi, jogállami, demokratikus határt átlépett, amikor a 2010-es választások befolyásáért bűnözőkkel volt képes szövetkezni – teszi fel a kérdést a Fidesz. A magyar „maffiabaloldal” az alvilággal is lepaktált azért, hogy egy választást elcsaljon – fogalmaznak, kiemelve: egy demokratikus választás végrehajtásáról és felügyeletéről a demokratikus országokban a nép által demokratikusan választott Országgyűlés dolga gondoskodni.

Hangsúlyozzák továbbá, hogy ezt teszik a magyar Országgyűlés által választott és felhatalmazott alkotmányos intézmények és testületek is. Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség, az MSZP és a Demokratikus Koalíció szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy Bócz Endre volt fővárosi főügyész, Fleck Zoltán jogszociológus, Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda korábbi vezetője, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) korábbi elnöke és Szoboszlai György választási szakértő, az OVB egykori tagja fogadta el felkérésüket, hogy legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: