< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Négy magyar arany, négy ezüst, két bronz 500 és 1000 méteren

| Mobile | RSS

Négy magyar arany, négy ezüst, két bronz 500 és 1000 méteren

2013. május 11. | hozzászólás | Sport

A magyar versenyzők négy-négy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet gyűjtöttek a szombat délelőtti 500 és 1000 méteres döntőkben Szegeden, a kajak-kenu Világkupa-sorozat idei első viadalán.

A rövidebb távon a fiatal Kárász Anna, Vad Ninetta kajakpáros kellemes meglepetésre elsőként ért a célba, K-1-ben viszont Kozák Danutának, az olimpiai címvédőnek ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Ez utóbbi számot az immár szerb színekben versenyző Ruzicic-Benedek Dalma nyerte.

A hosszabb távon, egy kilométeren London bajnokai, Dombi Rudolf és Kökény Roland ezúttal is megnyerték a kajakpárosok küzdelmét, míg a kenusoknál párosban Vasbányai Henrik és Mike Róbert bravúrgyőzelmet aratott, egyesben pedig Vajda Attila második lett. Női K-2 1000 m-en kettős magyar siker született az elsőként célba érő Hagymási Réka, Horváth Alexandra és a Szabó Petra, Szilvásy Nóra duó révén.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes – csakúgy, mint tavaly Londonban – most is második lett, míg a kenus kvartettek három hajót számláló mezőnyében egy-egy második és harmadik helyet szereztek a magyar egységek.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: