< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kínos jelenet a Parlamentben: Kövér csúnyán begorombult Kövér László fröccsözni küldte a kiabáló Tóbiás Józsefet

| Mobile | RSS

Kínos jelenet a Parlamentben: Kövér csúnyán begorombult Kövér László fröccsözni küldte a kiabáló Tóbiás Józsefet

„Ha gondolják, rendeljenek nyugodtan egy nagyfröccsöt a kocsmai hangulat mellé, de még jobb lenne, ha ember módjára viselkednének az Országgyűlésben, meghatna bennünket” – ismét erős szavakkal próbált rendet tartani a parlamentben Kövér László. A házelnöki keménykedés Tóbiás József szocialista képviselőnek szólt, aki a vasúti jegyárak emelését kérte számon a kormányon.

Az Országgyűlés hétfői interpellációi között Tóbiás József szocialista képviselő arról beszélt, hogy május 1-jén „az éjszaka leple alatt”, az interneten megjelent egy közlemény arról, hogy a gyorsvonatok jelentős többségén, 7-11 százalékos áremelésre kerül sor május 15-től. Szerinte ezzel újabb adót kíván bevezetni a kormány, ugyanis ezért a pótjegyért semmilyen plusz szolgáltatás nem jár. Tóbiás úgy látja, ez az intézkedés 300-1400 forint közötti kiadásnövekedést jelent az utasoknak alkalmanként.
Tóbiás József felszólal

„Mikor vonják vissza ezt a rendeletet?” – kérdezte Tóbiás a parlamenti alapzaj és a szónoki lendület miatt már-már ordítva.

Június 1-től az alacsony komfortfokozatú vasúti vonalakon – 100-120 járatnál – 15 százalékkal csökkennek az jegyárak – jelentette be Fónagy János közlekedési államtitkár válaszában. Fónagy megjegyezte: a május 15-től érvényes, a gyorsvonati pótjegy vásárlására vonatkozó intézkedés a gyors, nagytávolságú, közvetlen eljutást biztosító járatokra terjed ki, amelyek legalább három megyét érintenek, és közlekedési útvonaluk legalább 100 kilométerrel hosszabb.

Tóbiás József – kifogásolva az államtitkár szóhasználatát – a választ nem fogadta el, a parlament viszont 214 igen és 71 nem szavazattal jóváhagyta. Tóbiás válaszának zenitjére érve már kiabálva beszélt az államtitkárhoz, ezért (és mivel ideje is letelt) Kövér László figyelmeztetés nélkül lekapcsolta mikrofonját. A házelnök megjegyezte: Tóbiásnak nincs oka az államtitkár szóhasználatát kifogásolni, hiszen az interpellációjában írásban is ilyen szavakat használt.

„Ha gondolják, rendeljenek nyugodtan egy nagyfröccsöt a kocsmai hangulat mellé, de még jobb lenne, ha ember módjára viselkednének az Országgyűlésben, meghatna bennünket” – fogalmazott Kövér László.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 299 megnézve, 1 alkalommal mai nap |