< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

2013. május 15. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Sikeres fiatal bajnokok buzdíthatják sportra hátrányos helyzetű társaikat
Példamutató fiatalok ösztönözhetik a kortársaikat a rendszeres sportolásra egy közeljövőben induló, önkéntességen alapuló program keretében – mondta el Langerné Victor Katalin az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azon a Magyar Edzők Társasága által rendezett kerekasztal-beszélgetésen, amelynek témája a sport szerepe a felzárkózásban volt.
Langerné Victor Katalin hangsúlyozta, hogy a sport kiváló eszköz lehet a hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiataloknak arra, hogy saját kezükbe vegyék sorsuk irányítását, a pályákon megtanulhatják értékelni a teljesítményt, a csapatsportágakban pedig azt, hogy nem lehet mindent egyedül megoldani, a győzelemért csapatként kell tenni. Számos jó példa létezik arra, hogy a sport miként segítet a felzárkózásban, ezeknek a sikeres kezdeményezéseknek a megosztására és a tapasztalatcserére is óriási szükség van.
A kerekasztal-beszélgetésen a küzdősportokban és a labdarúgásban dolgozó edzők, valamint a témával összefüggő egyéb területek szakemberei is részt vettek.
Az esemény végén Veres Richárd kick-boksz világbajnok beszélt saját tapasztalatairól, illetve hogy mentorként hogyan adja át a tapasztalatait a hozzá hasonlóan szegény családból származó fiataloknak, és ösztönzi őket a rendszeres testmozgásra.

Budapest, 2013. május 15.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
H-1054 Budapest, Báthory u. 10.
Telefon: +36 (1) 795 50 71
E-mail: sajto@emmi.gov.hu
Web: www.kormany.hu

Leave a Reply 232 megnézve, 1 alkalommal mai nap |