< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény: FŐKEFE-roadshow államtikárokkal, izraeli nagykövettel

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény: FŐKEFE-roadshow államtikárokkal, izraeli nagykövettel

2013. május 16. | hozzászólás | EE Minisztériuma

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Együttesen tett látogatást a FŐKEFE Nonprofit Kft. három Heves megyei telephelyén Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár, Nagy Andor országgyűlési képviselő és Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövete.

Az országosan mintegy 80 telephellyel rendelkező, a legtöbb megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztató FŐKEFE roadshow-ján Kovács Zoltán államtitkár azt mondta, Karácsondon, Poroszlón és Tiszanánán olyan pozitív jelenségeket tapasztalt, melyek kiváló példák arra, hogyan segíthet a helyi közösségeken a hátrányos helyzetű emberek államilag támogatott foglalkoztatása.

Karácsondon, a ferences rendtől két éve átvett autista majorságban Szabó György ügyvezető igazgató beszámolt az immár önfenntartó agrártelephely újabb kezdeményezéséről, melynek lényege a kóser zöldségtermesztés izraeli és amerikai piacra. Ilan Mor segítséget ígért további izraeli termeltetőkkel és befektetőkkel való közvetítésre. A nagykövet Kovács Zoltánhoz hasonlóan Tiszanánán kijelentette: személyesen győződhetett meg arról a FŐKEFÉ-nél tapasztalt integrációról, amely szinte átfogja a magyar társadalom minden hátrányos helyzetű rétegét a fogyatékossággal élőktől a romákig, és amely világviszonylatban is példamutató. „Magyarországon Budapesten kívül is van élet” – jegyezte meg. Fülöp Attila helyettes államtitkár a tiszanánai dolgozóknak arról beszélt: az állam továbbra is biztosítja 30 ezer megváltozott munkaképességű ember napi munkalehetőségét az állami támogatáson keresztül, az Új Széchenyi Terv keretén belül pedig képzésüket a nyílt munkaerőpiacra jutás érdekében. Nagy Andor, Nógrád megyei országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) méltatta, hogy a FŐKEFE talán a legtöbb romát foglalkoztató hazai cég, és hozzátette: a munka összeköti a roma és nem roma magyarokat.

TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Telefon: +36 (1) 795 75 58

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |