< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ártatlan férfit fogtak el a szolnoki gyilkos helyett

| Mobile | RSS

Ártatlan férfit fogtak el a szolnoki gyilkos helyett

A név és a személyleírás hasonlósága miatt történt a tévedés, de már megvan az igazi tettes. A tévedésből előállított férfi családját sem kímélték.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette az MTI információját, hogy hétfőn délelőtt egy másik férfit fogtak el a megyeszékhely Fácán utcájában, ahol egy időre a környéket is lezárták. Az akció helyszínén hétfő délben azért tartottak sajtótájékoztatót, mert akkor még úgy tudták: a tettes került rendőrkézre.

A Terrorelhárítási Központ munkatársaival, illetve kommandósokkal megerősített rendőröknek nem volt mérlegelési lehetőségük. Tudták, egy olyan férfit keresnek a csaknem 80 ezer lakosú nagyvárosban, aki fegyverrel embert ölt és menekül. Így az adott pillanatban rendelkezésükre álló adatok összességét figyelembe véve, azokból kiindulva a tévedés kockázatát is vállalniuk kellett a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében – érvelt a rendőrség.

A Fácán utcai akció elvont ugyan rendőri erőket az üldözéstől, ám nem akadályozta az ez idő alatt is több szálon folyó nyomozást. Ennek eredményeként a gyilkosság után alig 11 órával Szolnok belvárosában, a Fiumei utcában, nem sokkal este fél nyolc után egy járőr felismerte a tényleges gyanúsítottat, és rövid üldözés után el is fogták.

A 49 éves T. István jelenleg őrizetben van, előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán dönt a Szolnoki Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az áldozat Hunyadi utcai otthonában lelőtte az 52 éves házigazdát. Felesége könnyebb sérüléseket szenvedett, neki sikerült elmenekülnie: kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. A tettes robogóval menekült el.

Az MTI helyszíni információk alapján úgy tudja, a bűncselekmény áldozata egy helyi vállalkozó, aki autója eladása miatt várta a jármű iránt érdeklődő ismerősét hétfő délelőtt.

Az RTL Klubnak nyilatkozott a férfi, akire tévedésből csaptak le a kommandósok. Elmondta, hogy feleségét és cukorbeteg gyerekét is előállították, és még akkor sem engedték ki őket, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy tévedés történt.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |