< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hamis Facebook terjed))) Fake Facebook cover

| Mobile | RSS

Hamis Facebook terjed))) Fake Facebook cover

Hamis Facebook terjed

Az adathalászok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a gyanútlan felhasználók azonosítóit megszerezzék. Közülük sokan drasztikus módszerekkel, különféle hamis közösségi oldalakkal cserkészik be áldozataikat. Erre vonatkozóan mutat be a Norton két friss példát, amelyekhez hasonlókra a közeljövőben a magyar felhasználóknak is fel kell készülniük.

Számos újszerű megoldást alkalmaznak az adathalászok, akik egyre többször használják ki a közösségi oldalak népszerűségét. Két ilyen esetre talált nemrégiben példát a Norton, amelyekben a Facebook kialakítását lemásolva gyűjtöttek adatokat a kiberbűnözők.

Az első esetben az adathalász website a Facebook beléptető oldalát másolja le, és egyben azt állítja, hogy számos újítást biztosít a felhasználók számára. Az eset Indiában történt ugyan, de a világon bárhol megismétlődhet. A káros alkalmazás „Chehrakitab”-nak nevezi magát, ami hindi nyelven Facebookot jelent. A hasonló jellegű oldalak szövegei, amelyeket indiai felhasználók megtévesztésére hoznak létre, mindig nagyon silány minőségűek. A Facebook 2013 Demo nevű site jó példa erre. Ennek a leírása azt közölte, hogy bár még fejlesztik az új Facebookot, a felhasználók már beléphetnek a közösségi felületre. A készítők egyébként vélhetően nincsenek jó véleménnyel a Facebookról, mert a logó alatt a következő szöveget helyezték el: „Az emberek elpazarolják vele az életüket”. Ha a felhasználók mégis bedőltek a trükknek, akkor a bűnözők sikeresen hozzáférhettek az adataikhoz és ellophatták a netes identitásukat. Ez a weboldal egyébként ingyenes kiszolgálón keresztül volt elérhető.

A Norton által nemrégiben felfedezett második adathalász támadás egy kislány képét és az ahhoz kapcsolt, a Facebookon láthatóhoz hasonló „like” gombot használta az eltérítésre. Ennek során, miután a felhasználó rákattintott a gombra, arra kérték egy következő felületen, hogy lépjen be a Facebookra, azaz adja meg az azonosítóit. Ennek megtörténtét követően az oldal továbbvitt egy másik „like” gombhoz, amihez egy hamis számsor tartozik, mely azt mutatja, elvileg hányan like-olták már a képet. Itt tehát az történt, hogy egy a Facebookhoz hasonló, hamis felületet kialakítva az e-mail címeket és a jelszavakat szerezték meg, ami által potenciálisan más fiókokhoz és személyes információkhoz is hozzáférést kaphattak a támadók. Az adathalász oldalt egy amszterdami kiszolgálón keresztül futtatták.

forrás:hvg.hu

Fake Facebook cover

Phishers do their best to get unsuspecting users to gain credentials. Many of these drastic methods, a variety of fake social networking sites to stalk their victims. Norton presents two recent examples in this respect, similar to those which the future of the Hungarian users also have to be prepared.

Several innovative solutions are used by phishers, who increasingly use social sites popularity. Two cases have recently found an example in Norton, where the development of Facebook copying the data were collected cybercriminals.

In the first case the phishing website copy the Facebook entry page and also claims to provide a number of new features to its users. The incident happened in India, but anywhere in the world happen again. The malware “Chehrakitab” She calls herself representing Facebook in Hindi. The texts of similar sites that are created to deceive users in India, still a very poor quality. The Facebook site called Demo 2013 is a good example. As the description stated that although development of a new Facebook, users have access to the community areas. The authors would otherwise probably not have good feedback from the Facebook, because in the words of the logo placed: “People are wasting their lives with him.” If users still believe their a trick, the successful criminals had access to their data and stealing of internet identity. This website was otherwise available via free server.

Recently discovered by Norton second phishing attack and its associated image, similar to that shown in the Facebook “like” button for a little girl used the hijacking. In doing so, after the user clicked the button next to a surface were asked to log in to Facebook, or enter the credentials. As soon as it took me to another page on “Like” button, which belongs to a fake sequence, which shows, in principle, like many people, has also been in the picture. Here, then, what happened to the Facebook like a fake interface designed for e-mail addresses and passwords acquired, potentially to other accounts and personal information as well as receive access to the attacker. The phishing site was run through a server in Amsterdam.

Source: hvg.hu

Leave a Reply 1601 megnézve, 1 alkalommal mai nap |