< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Magyar György: az izsáki ügyet a rendőrség először el akarta tussolni

| Mobile | RSS

Magyar György: az izsáki ügyet a rendőrség először el akarta tussolni

2013. június 1. | hozzászólás | Közélet

Az orvosszakértői véleménynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy ok-okozati összefüggés van a rendőri bántalmazás és a sértett halála között.

Egyértelmű, hogy mi történt Izsákon, a két órán keresztül tartó durva és agresszív bántalmazásnak lett halál a vége – mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azután, hogy nyilvánosságra került az orvosszakértői vélemény. A rendőri bántalmazás következtében elhunyt Bara József családját képviselő ügyvéd szerint a rendőrség először el akarta tussolni az ügyet, ezt az is mutatja, hogy példátlan módon, miután megtörtént a borzalom, a rendőrség első lépése az volt, hogy feljelentette a halottat. A szakember azt mondja: az orvosszakértői véleménynek köszönhetően most bebizonyosodott, hogy ok-okozati összefüggés van a rendőri bántalmazás és a sértett halála között.

Magyar György azt mondta: a család kártérítésre számít, ilyen esetben nemcsak az esetet elkövető két rendőr, hanem az őket alkalmazó szerv, tehát maga a rendőrség is felel a kártérítésért. Az ügyvéd szerint a családnak és a rendőrségnek is jobb lenne, ha peren kívül egyeznének meg. A családnak azért, mert nem évek múlva jutnának a jogos pénzükhöz, a rendőrségnek pedig azért, mert nem az a hír járná körbe az országot és a világot, hogy Magyarországon a gyanúsítottaknak attól kell tartaniuk, hogy meghalhatnak – magyarázta az ügyvéd.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 233 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: