< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hatékony rákkezelést tesztelnek egy japán kórházban)))) El tratamiento eficaz del cáncer se está probando en un hospital japonés

| Mobile | RSS

Hatékony rákkezelést tesztelnek egy japán kórházban)))) El tratamiento eficaz del cáncer se está probando en un hospital japonés

2013. június 3. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hatékony rákkezelést tesztelnek egy japán kórházban

Egy japán rákspecialista bejelentette, hogy a világon elsőként megkezdte egy erős, nem sebészeti, rövid távú sugárkezelés tesztelését emlőrák ellen.

A japán Országos Radiológiai Intézet megkezdte a kísérleteket az úgynevezett nehézion sugárkezeléssel, melynek során egy tűhegynyi sugárnyalábot irányítanak pontosan a rosszindulatú sejtekre – számolt be Kumiko Karaszava onkológus, emlőrák-specialista. A kutatás aktualitását többek között az adja, hogy ismét megújult a nemzetközi érdeklődés az emlődaganat kezelésével kapcsolatban, miután az Oscar-díjas Angelina Jolie bejelentette, hogy megelőző célzattal kétoldali emlőeltávolításnak vetette alá magát.

Karaszava elmondta, a nehézion sugárkezelésről már bebizonyosodott, hogy hatékonyan alkalmazható más olyan daganattípusok ellen is, amelyek nem terjedtek tovább. A szakértő szerint azért tudják elvégezni a kísérletet, mert sikerült alaposabban megérteni, mely emlődaganat-típusok számára jelenthet előnyt ez a fajta terápia.
Kamillával a rák ellen

A kamillateában lévő vegyület a kutatók szerint megfosztja „szupererejétől” a daganatos sejtet.

A legújabb kutatások szerint jelentősen növeli a mell- és a petefészekrák kialakulásának kockázatát az úgynevezett TERT gén elváltozása.

A mell-, a prosztata- és a petefészekrák kockázatát növelő számos új génvariációt fedeztek fel egy, a maga nemében minden korábbinál nagyobb szabású új tanulmány kutatói, ami új utakat nyithat a rizikócsoportba tartozó páciensek szűréséhez és jobb gyógyszerek kifejlesztéséhez – számolt be az MNO.

A hagyományos sugárkezelés röntgen- és gammasugarakat használ, amelyek a test felszínén a leghatékonyabbak, de hatásuk mélyebbre hatolva egyre gyengül. A nehézionnyaláb azonban sokkal mélyebbre képes hatolni a szövetekbe anélkül, hogy veszítene erejéből.

A kísérlet során összesen húsz, 60 éven felüli beteget kezelnek, akiket nem áttétes, kisméretű emlődaganattal diagnosztizáltak. Az alanyok négy napig naponta egyórás kezelést kapnak, ami sokkal rövidebb, mint a hagyományos sugárkezelés. Az eredmények értékelése érdekében öt évig megfigyelik a résztvevőket.

Karaszava azt reméli, hogy a terápia hatékony alternatívát jelenthet majd azoknak a betegeknek, akik nem szeretnének műtétet, és nem tudják alávetni magukat a hónapokig tartó hagyományos sugárkezelésnek.

forrás:ma.hu

El tratamiento eficaz del cáncer se está probando en un hospital japonés

Un especialista en cáncer japonesa, anunció el mundo ha empezado primero con una, no quirúrgico prueba irradiación fuerte, a corto plazo contra el cáncer de mama.

El Instituto Nacional Japonesa de Radiológica empezó a experimentar con la así llamada terapia de radiación de iones pesados, en el que un haz con milimétrica controlada con precisión por las células malignas – informado Kumiko Kara contraseña oncólogo, un especialista en cáncer de mama. La actualidad de investigación, incluyendo el hecho de que una vez más renovado interés internacional en el tratamiento del cáncer de mama después de la ganadora del Oscar Angelina Jolie ha anunciado que los propósitos pre retiro bilateral de mama se somete a sí misma.

Facultad voto, dijo que el sugárkezelésről iones pesados ​​se han demostrado ser eficaces contra otros tipos de cáncer que no se extienda más allá. Según el experto fue capaz de llevar a cabo el experimento, se las arreglaron para comprender a fondo que una ventaja para este tipo de tumor de mama, esta forma de terapia.
Manzanilla contra el cáncer

Los compuestos de la kamillateában negaron “szupererejétől” en las células cancerosas, los investigadores dicen.

La investigación reciente sugiere que aumenta significativamente el riesgo de cáncer de mama y de ovario se conoce como alteraciones del gen TERT.

Aumento del riesgo de cáncer de mama, próstata y ovario en una serie de nuevas variaciones genéticas descubierto en su género, más que nunca, los principales nuevos investigadores del estudio, que se abren nuevas vías para los pacientes dentro de la proyección grupo de riesgo y el desarrollo de mejores medicamentos – informó el MNO.

La radioterapia convencional usa rayos X y rayos, que son la superficie del cuerpo más eficaz gamma, pero penetra más profundamente en efecto se debilita. Sin embargo nehézionnyaláb capaz de penetrar más profundamente en el tejido sin pérdida de resistencia.

En el experimento, un total de veinte pacientes tratados con más de 60 años, que fueron diagnosticados con no pequeñas de tumor de mama metastásico. Los sujetos se les da una hora por día para el tratamiento de cuatro días, que es mucho más corta que la de la radioterapia convencional. Con el fin de evaluar los resultados de las observaciones de los participantes durante cinco años.

Palabra Kara espera que la terapia será una poderosa alternativa para los pacientes que no desean la cirugía y no tienen que someterse a los meses de la radioterapia convencional.

Fuente: ma.hu

Leave a Reply 324 megnézve, 1 alkalommal mai nap |